Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: «Καμπάνα» τριών ετών για την αιματηρή συμπλοκή στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 08:20 Λαμία: «Καμπάνα» τριών ετών για την αιματηρή συμπλοκή στις Φυλακές Δομοκού

Ο δράστης της επίθεσης εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για ληστεία, βιασμό και άλλα αδικήματα...

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Ιανουαρίου ο Αλβανός βαρυποινίτης που τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε επιτεθεί με αυτοσχέδιο μαχαίρι σε συγκρατούμενό του στις Φυλακές Δομοκού, τραυματίζοντάς τον στο στήθος και στο πόδι.

Πρόκειται για 29χρονο ο οποίος εκτίει ποινή δώδεκα ετών και τριών μηνών στη φυλακή για ληστεία, οπλοφορία, οπλοχρησία, βιασμό και παράνομη βία, που σύμφωνα με τη δικογραφία στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 είχε επιτεθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Ε1 πτέρυγας του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης κατά τη διάρκεια προαυλισμού των κρατουμένων, σε 48χρονο Έλληνα για προσωπικές διαφορές.

Κατά την έρευνα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ο Αλβανός δράστης είχε παραδώσει δύο αυτοσχέδια μαχαίρια, με ένα εκ των οποίων είχε επιτεθεί και τραυματίσει σοβαρά τον συγκρατούμενό του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά, για τις κατηγορίες της κατοχής όπλου από κρατούμενο, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 12 μηνών (κατά συγχώνευση).