Εκτύπωση αυτής της σελίδας

22 μήνες φυλακή για την κουτουλιά στον αστυνομικό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 10:41 22 μήνες φυλακή για την κουτουλιά στον αστυνομικό

Να προσέχει τον οξύθυμο χαρακτήρα του, του συνέστησε το δικαστήριο...

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης κόστισε σε έναν 40χρονο, η κουτουλιά που έριξε στο πρόσωπο αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ, το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ απείλησε ακόμη έναν αστυνομικό και την οικογένειά του.
Ο κατηγορούμενος για αντίσταση, απειλή, εξύβριση και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο και τους αστυνομικούς για τη συμπεριφορά του, αποδίδοντας την, στο οξύθυμο του χαρακτήρα του, αλλά και στον θάνατο του αδελφού του, το προηγούμενο διάστημα.
Ο 40χρονος είπε στο Δικαστήριο ότι έκανε λάθος, καθώς είχε πάνω του ταυτότητα και διαβατήριο, όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία του, ενώ κατέθεσε γνώριζε τον αστυνομικό που χτύπησε, αφού μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά…
Ο κατηγορούμενος, τόνισε ότι βρέθηκε στο πάρκο του Αναύρου περιμένοντας να μεταβεί στον οδοντίατρο του Νοσοκομείου, για υποβληθεί σε επέμβαση, και πρόσθεσε ότι για πολλά χρόνια έκανε κωπηλασία, είναι αρραβωνιασμένος, διαμένει μόνιμα στη Γερμανία, με τον αδελφό και την αδελφή του, όπου έχουν κατάστημα εστίασης. Όπως είπε, στο Βόλο ήρθε πριν 6 μήνες, εργάζεται σε επιχείρηση, μένει στο πατρικό του σπίτι και θα φύγει ξανά για τη Γερμανία.

Αντιστάθηκε στη σύλληψη

Ο αστυνομικός που δέχθηκε τη κουτουλιά στην κατάθεση του, είπε πως η ομάδα δέχτηκε κλήση για χρήση ναρκωτικών στην περιοχή του Αναύρου και σπεύδοντας εκεί, δεν βρήκαν τίποτα. Στη συνέχεια προχώρησαν σε έλεγχο στο πάρκο της περιοχής, όπου βρίσκονταν ο 40χρονος μαζί με άλλους τρεις.
Όπως είπε, όταν ζήτησε τα στοιχεία του, ο κατηγορούμενος του γύρισε την πλάτη και έφυγε, αρνούμενος να το κάνει, ενώ έβριζε συνεχώς τους αστυνομικούς. Τότε τον πλησίασε, και ο δράστης γύρισε απότομα ρίχνοντας του κεφαλιά στα δόντια. Αυτός ζαλίστηκε και οι συνάδελφοι του προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά ο κατηγορούμενος έβαλε τα χέρια του σε κάποια κάγκελα και αντιστέκονταν στη σύλληψη.
Παράλληλα τους έβριζε χυδαία, κάτι που συνέχισε και στο Α.Τ. που μεταφέρθηκε. Ο αστυνομικός κατάθεσε επίσης ότι χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου του έγινε ακτινογραφία στα δόντια, χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάτι ιδιαίτερο, με τον 40χρονο στη συνέχεια να του ζητάει συγγνώμη για το χτύπημα του.
Ένας δεύτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ στην κατάθεση του, είπε πως ο 40χρονος τον απείλησε πως θα μάθει που μένει και θα πάει στο σπίτι του, απειλώντας τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένεια του. Για να καταφέρουν να του περάσουν χειροπέδες, χρειάστηκε να πέσουν στο έδαφος παλεύοντας, όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή, με την πρόεδρο να του εφιστά την προσοχή από εδώ και πέρα, αφού εξάντλησαν την επιείκεια τους στην τιμωρία που του επέβαλαν. Ο 40χρονος άσκησε έφεση και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος.

magnesianews.gr