Φθιώτιδα: Προβλήματα στα πορθμεία της Αρκίτσας και της Γλύφας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 10:58 Φθιώτιδα: Προβλήματα στα πορθμεία της Αρκίτσας και της Γλύφας (Φωτογραφία αρχείου)

Απαγορευτικό στα λιμάνια της Εύβοιας και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ο «Φοίβος» εκτός από καταρρακτώδεις βροχές φέρνει και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, αλλά και στους κόλπους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αναβάλλοντας προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων.

Έτσι κλειστή παραμένει η γραμμή Γλύφα - Αγιόκαμπος εξαιτίας των ανέμων, ενώ με δυσκολία πραγματοποιήθηκε το πρωί το δρομολόγιο από Αρκίτσα για Αιδηψό, καθώς στη συνέχεια δόθηκε απαγορευτικό.

Το πρωί επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο Σκύρος - Κύμη, ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα πραγματοποιηθεί και των 12:30’.

Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα και Βόλος-Σποράδες.

Το απόγευμα μάλιστα της Πέμπτης (24/1) ένα ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σκοπέλου, βούλιαξε αφού προσέκρουσε στην προβλήτα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από το λιμάνι του Πειραιά, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο από πλοία κλειστού τύπου. Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Καβάλα-Πρίνου, Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλλήνιας και Κυλλήνη Ζάκυνθος.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο τις επόμενες ώρες, θα πρέπει πριν ξεκινήσουν να ενημερώνονται από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία ή τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που έκλεισαν τα εισιτήρια.  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση