Το νέο τρένο θα σφυρίξει στο Λιανοκλάδι - Δομοκός

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 19:16 Το νέο τρένο θα σφυρίξει στο Λιανοκλάδι - Δομοκός

Ειδικό δρομολόγιο στις 13:00’ το μεσημέρι της Τρίτης…

Τίθεται σε κυκλοφορία η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη στο σύνολό της, καθώς παραδίδεται την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και το τελευταίο τμήμα της νέας γραμμής μεταξύ Λιανοκλαδίου – Δομοκού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, η γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός θα λειτουργεί με τρένα diesel για ένα μήνα,  προκειμένου να δοκιμαστούν και να τεθούν μετά σε χρήση η ηλεκτροκίνηση και η σηματοδότηση της Γραμμής.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της νέας γραμμής, στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί ειδικό δρομολόγιο στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός προκειμένου να γίνει επιθεώρηση της νέας Γραμμής με επιβάτες τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και τις Διοικήσεις των φορέων του Σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο τμήμα που παραδίδεται στην κυκλοφορία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Εκκάρας Δομοκού, ευρίσκεται η νέα τοξωτή – μεταλλική και σεισμικά μονωμένη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26 η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερο τεχνικό επίτευγμα, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019 θα δοθεί σε κυκλοφορία όλη η γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός, ηλεκτροκινούμενη στο σύνολο της δηλαδή με πλήρη διαλειτουργική διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση