Σταϊκούρας: Γιατί δεν έχει Παιδοχειρουργό το Νοσοκομείο Λαμίας;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 07:18 Σταϊκούρας: Γιατί δεν έχει Παιδοχειρουργό το Νοσοκομείο Λαμίας; (φώτο αρχείου)

Στη βουλή και πάλι οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λαμίας...

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της διοικητικής έρευνας που σχετίζεται με πρόσφατο τραγικό γεγονός θανάτου παιδιού, που δυστυχώς δεν ήταν το μόνο.

Ο κ. Διοικητής ενημέρωσε τον Βουλευτή πως η έρευνα έχει ξεκινήσει, τα σχετικά στοιχεία έχουν προσκομισθεί, και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας κατέθεσε Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Έλλειψη παιδοχειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Με αφορμή πρόσφατο τραγικό γεγονός που συγκλόνισε όλη την κοινωνία, και σε συνέχεια δυστυχώς παλαιότερων δυσάρεστων περιστατικών, επανέρχομαι, για ακόμα μία φορά, στο ζήτημα της βελτίωσης της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Συγκεκριμένα, αν και ο Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας προβλέπει θέση παιδοχειρουργού, παιδοχειρουργός δεν υπάρχει.

Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβριο του 2014, θεσμοθετήθηκε ο νέος Οργανισμός, ο οποίος υφίσταται μέχρι και σήμερα, διατάξεις του οποίου έλαβαν τότε υπόψη τις τάσεις της σύγχρονης ιατρικής, τους δείκτες λειτουργίας του Νοσοκομείου, τις καταγεγραμμένες και τις προβλεπόμενες ανάγκες του πληθυσμού της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αντί αυτών, βιώσαμε, παράλληλα με την έλλειψη Διοίκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αδυναμία λειτουργίας, για μήνες, της Παιδιατρικής Κλινικής, καθώς το 2016, από τους 6 παιδιάτρους που προβλέπονται οργανικά, δεν υπήρχε ούτε ένας!

Το θέμα είχε αναδειχθεί πολλαπλώς από τον υπογράφοντα, με απανωτές Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις (411/21-10-2015, 1657/03-12-2015 και 2166/30-12-2015).

Με βάση τα ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

1ον. Σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί η προβλεπόμενη από τον ισχύοντα Οργανισμό θέση παιδοχειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας;

2ον. Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε κάλυψη της εν λόγω κρίσιμης ιατρικής ειδικότητας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Σταϊκούρας
Προσαρμοσμένη αναζήτηση