Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείτε γιατί συνελήφθησαν 27 άτομα σε Λαμία και Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019 15:08 Δείτε γιατί συνελήφθησαν 27 άτομα σε Λαμία και Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές έρευνες σε όλη την Περιφέρεια…

Γεμάτο είναι το αστυνομικό δελτίο του τελευταίου διημέρου 1-2 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το ενημερωτικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, πραγματοποιήθηκαν το παραπάνω διάστημα στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και έλεγχοι σε όλη την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Οι παραπάνω δράσεις είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 27 άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (345) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λιβαδειά, στο Σχηματάρι Βοιωτίας και στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς & Θηβών, καθώς και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικό δισκίο.

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία ηλικιωμένης στην περιοχή, δύο (2) πορτοφόλια που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ.

Πέντε (5) άτομα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις και ειδικότερα:

  • ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας,
  • ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς,
  • (2) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας & Άμεσης Δράσης Λαμίας, καθώς και
  • αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας.

Αλλοδαπός στα Βάγια Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερούταν των απαραίτητων εγγράφων, νόμιμης παραμονής στη Χώρα μας.

Επτά (7) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • (2) αλλοδαποί & ένας ημεδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας,
  • ημεδαπός στην Λιβαδειά & αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς,
  • ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς και
  • αλλοδαπός στην Πελασγία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας. 

Τέσσερις (4) αλλοδαποί, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα μας και ειδικότερα:

  • (2) στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών & της Γ’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς αντίστοιχα,  
  •  (1) στη Τανάγρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας και  
  • (1) στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.

Τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχή του Ευπαλίου Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, κατηγορούμενοι για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.