Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λαμιέων: Για ποιες Κοινότητες ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρόσβαση στα ψηφιακά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 20:25 Δήμος Λαμιέων: Για ποιες Κοινότητες ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρόσβαση στα ψηφιακά

Δέκα (10) περιοχές του Δήμου Λαμιέων είναι αυτές που εντάσσονται άμεσα στο έργο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Πρόκειται για τις Τοπικές Κοινότητες:

Δέλφιvο, Ελευθεροχώρι, Σκαμνός από τη Δημοτική Ενότητα Γοργοποτάμου,

Υπάτη, Νεοχώρι, Καπvοχώρι, Δάφνη, Ιερά Μονή Αγάθωνος και Αλώνια από τη Δημοτική Ενότητα Υπάτης,

Μονή Αvτιvίτσης από τη Δημοτική Ενότητα Λαμιέων.

Επιπλέον από τις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες, υπάρχουν ακόμη ΤΚ που ανήκουν στο Β΄ μέρος και μπορούν να ενταχθούν σ’ αυτό, ύστερα από την τήρηση και άλλων πρόσθετων διατυπώσεων.

Ειδικότερα είναι οι περιοχές:

• Αγριλιά, Καλαμάκι από τη Δημοτική Ενότητα Λαμιέων.

• Μεσοχώρι, Ροδωνιά, Πύργος, Αργυροχώρι, Λυχvός, Μεξιάτες από τη Δημοτική Ενότητα Υπάτης.

• Δημοτική Ενότητα Παύλιανης.

Δικαιούχοι του έργου είναι οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των παραπάνω περιοχών του Δήμου Λαμιέων, όπως η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου προσδιορίζεται στην § 2 του άρθρου 2 της σχετικής ΚΥΑ, οι οποίοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα επιχορηγηθούν προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έως τις  19/3/2019, στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Λαμιέων:

• ΚΕΠ Δήμου Λαμιέων 0613, που βρίσκεται στην οδόΛεωνίδου 9-11, Λαμία. Τηλέφωνο: 22310 66160-161, Fax: 22310 26628, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• ΚΕΠ  Δήμου Λαμιέων 0133, που βρίσκεταιΦλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού 1, Λαμία. Τηλέφωνο: 22310 67201, Fax: 22310 39270, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• ΚΕΠ  Γοργοποτάμου 0685, που βρίσκεται στοΓοργοπόταμο. Τηλέφωνο: 22313 51421, Fax: 22310 82018, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• ΚΕΠ  Υπάτης  0661, που βρίσκεται στηνΥπάτη. Τηλέφωνο: 22313 51600,  Fax: 22313 51618, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα δικαιολογητικά έγγραφα που απαιτείται να υποβάλει ο ενδιαφερόμενος στο αρμόδιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π), προκειμένου να πιστοποιηθεί ως δικαιούχος του έργου, είναι κατά περίπτωση τα ακόλουθα:

1. Πρώτη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία του ίδιου:      

• Αίτηση Υπαγωγής στο Έργο – Υπεύθυνη Δήλωση (Παράρτημα ΙΙ της ΚΥΑ Β΄5022).

• Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς (Δ.Α.Τ.) ή άλλου επίσημου πιστοποιητικού της ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, άδεια παραμονής κ.α.) του ενδιαφερόμενου.

• Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος του τελευταίου οικονομικού έτους.  

• Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ του ενδιαφερόμενου ή αντίγραφο κάθε άλλου εγγράφου (π.χ. μισθωτήριο βεβαιωμένο από την οικεία Δ.Ο.Υ, απόδειξη επαγγελματικής δραστηριότητας κ.α.), από το οποίο να προκύπτει επαρκώς η μόνιμη και πραγματική εγκατάστασή του σε συγκεκριμένη περιοχή εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.

• Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.

2. Δεύτερη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία άλλου προσώπου που ζει:

Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Υπεύθυνη Δήλωση του προσώπου στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος (Παράρτημα ΙΙΙ της ΚΥΑ Β΄5022) και η οποία φέρει υποχρεωτικά τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του.

3. Τρίτη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία προσώπου που έχει αποβιώσει:

Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου του προσώπου στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.

4. Τέταρτη περίπτωση / Μη ταύτιση των στοιχείων (όνομα ή/και επώνυμο) του ενδιαφερομένου με εκείνα του λογαριασμού ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του, λόγω μεταβολής τους:  

Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος περί μεταβολής των προσωπικών του στοιχείων (Παράρτημα IV της ΚΥΑ Β΄5022).

5. Πέμπτη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος εκδίδεται στα στοιχεία φορέα του Δημόσιου ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (π.χ. Ι. Ναού, ΟΤΑ, Αστυνομικού Τμήματος κ.α.):       

Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα του Δημόσιου ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.

Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών εγγράφων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την εταιρεία από την οποία θα λάβουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (COSMOTE TV PACK – 2 έτη) και η DIGEA (DIGEA PACK – 8 έτη).