Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Το 18ο Δημοτικό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 16:00 Λαμία: Το 18ο Δημοτικό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου / Safer Internet Day (SID) διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Το μήνυμα SID 2019 είναι:

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!»
"TOGETHER FOR A BETTER INTERNET!"

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας συμμετείχε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 με τις παρακάτω δράσεις:

1. Εγγραφή του σχολείου ως υποστηρικτή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και κατόπιν προβολή της υποστήριξης στην Ευρωπαϊκή σελίδα του Safer Internet Day (SID 2019) www.saferinternetday.org:

ΜΗΝΥΜΑ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ SID 2019:

Υποστηρίζουμε την χρήση της τεχνολογίας γιατί μας προσφέρει πολλές δυνατότητες! Μαθαίνουμε με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και της οικογένειάς μας πως να προστατευόμαστε κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

We support the use of technology because it offers us a lot of possibilities! We learn how to protect ourselves when we surf in the internet with our teachers’ and family’s help.

2. Ανάρτηση του λογότυπου της ημέρας SID 2019 σε κεντρικό χώρο του σχολείου.

3. Προβολή υλικού από την ιστοσελίδα https://saferinternet4kids.gr κατάλληλο για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες:

  • στις ΤΑΞΕΙΣ Α΄- Β΄- Γ΄
    Video: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ
    Video: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • στις ΤΑΞΕΙΣ Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄
    Video: ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    Video: QUIZ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ με διαδραστική συμμετοχή μαθητών/τριών

4. Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου στους μαθητές/τριες με το μήνυμα της SID 2019, οδηγίες προστασίας κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο, ασφαλείς ιστοσελίδες με εκπαιδευτικό ενημερωτικό υλικό καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με ειδικούς (Δίωξη
Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελληνικής Αστυνομίας και Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου & Ινστιτούτο Πληροφορικής)
σε περιπτώσεις διαδικτυακής παρενόχλησης.

5. Συζήτηση στην τάξη μαθητών/τριών με τους εκπαιδευτικούς με αφορμή τα video και το ενημερωτικό φυλλάδιο.

6. Περαιτέρω συζήτηση με τους γονείς/κηδεμόνες με αφορμή το φυλλάδιο και προαιρετική πλοήγηση μαθητών/τριών στις προτεινόμενες ιστοσελίδες.

7. Αποστολή φωτογραφιών με τις δράσεις του σχολείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την χορήγηση βεβαίωσης συμμετοχής και ανάρτηση αυτής σε εμφανές σημείο για μελλοντική υπενθύμιση του μηνύματος της SID 2019.

Στην σύγχρονη πραγματικότητα η χρήση του διαδικτύου αποτελεί αναπόσπαστη τακτική της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων για διαφορετικές χρήσεις και για αυτό η οριοθετημένη και ασφαλής χρήση του από όλους μας αποτελεί στόχο της παγκόσμιας ημέρας.

Για περισσότερη ενημέρωση, δωρεάν συμβουλές για την ασφαλή χρήση διαδικτύου από παιδιά (υλικό σε μορφή παιχνιδιών) ή ενήλικες καθώς & για αναφορές/καταγγελίες περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης (cyber bullying) ή παιδοφιλίας μπορείτε να απευθύνεστε στα παρακάτω έγκυρα κέντρα για διερεύνηση από εξειδικευμένο προσωπικό:

ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

τηλεφωνικά: 11188
μέσω εφαρμογής για κινητά με σύστημα ios-android: CYBERKID
μέσω ιστοσελίδας: www.cyberkid.gr
με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ & ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

τηλεφωνικά: 210-6007686
μέσω ιστοσελίδων: www.help-line.gr / www.safeline.gr / saferinternet4kids.gr
με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.