Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπε ο Σαρακιώτης για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 17:10 Τι είπε ο Σαρακιώτης για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Στην πρωινή εκπομπή του «open» των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Γιάννη Σαραντάκου «Ώρα Ελλάδος 7:00’» εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης.

Κύριο θέμα της «θερμής συζήτησης» που ακολούθησε με συναδέλφους του της αντιπολίτευσης, ήταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Σαρακιώτης «Στην περίπτωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ισχύει το γνωμικό «κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα». Οφείλουμε να διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα, προκειμένου να αποσοβούνται οι κρίσεις και να μειώνονται τα προβλήματα κατά βάση στο Αιγαίο. Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος ζητώντας από την Τουρκία να τηρεί και να σέβεται το διεθνές δίκαιο, ενώ και η επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης έχει ιδιαίτερο συμβολισμό».

Στην κουβέντα τέθηκε επίμονα και η κίνηση της Τουρκίας να επικηρύξει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν βρει άσυλο στη χώρα μας κάτι που αντέκρουσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας καθώς όπως είπε επρόκειτο για μια «δικαστική απόφαση των τουρκικών δικαστηρίων, με την οποία καταδικάζονται 490 άτομα ως συμμετέχοντες στο πραξικόπημα. Από τους συγκεκριμένους ανθρώπους έχουν επικηρυχθεί οι 75. Συνεπώς, δεν πρόκειται για κάποιου είδους «φωτογραφική επικήρυξη» από την τουρκική κυβέρνηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά για απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης».

Δείτε το σχετικό βίντεο: