Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλάζι και βροχή στα πεδινά - Χιόνι στα ορεινά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 20:25 Χαλάζι και βροχή στα πεδινά - Χιόνι στα ορεινά

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα μας με την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε πολλές περιπτώσεις και με χαλάζι που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα και στις οδικές συγκοινωνίες.

Στην Κεντρική Ελλάδα τη μεγαλύτερη μανία της φύσης γνώρισαν οι περιοχές κατά μήκος του Παρνασσού και μέχρι τη Βοιωτία όπου σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Έντονη βροχόπτωση είχαμε και στην πόλη του Καρπενησίου, ενώ στην Εύβοια είχαμε σε ορισμένες περιοχές και χαλαζόπτωση.

Μάλιστα λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης των τελευταίων ωρών, στη Σκύρο έχουν προκύψει προβλήματα στο οδικό δίκτυο με το δήμο να ζητεί από τους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις για την ασφάλειά τους, αλλά και για να διευκολύνουν τα μηχανήματα να καθαρίσουν τους δρόμους.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δίκτυο του meteo.gr σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κεντρική Στερεά.

Δείτε το σχετικό πίνακα:

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα και με την πρόβλεψη λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.000 - 1.200 μέτρων σημειώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις.

Μάλιστα η χιονόπτωση δημιούργησε για λίγο προβλήματα στη Ράχη Τυμφρηστού όπου ενεργούν ήδη δύο μηχανήματα της Περιφέρειας κρατώντας ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Στη Φθιώτιδα η Πολιτική προστασία παραμένει σε επιφυλακή για τον Σπερχειό που είναι στα όρια του, ενώ στην πόλη της Λαμίας έκλεισε για μία ακόμη φορά το πέρασμα για Ροδίτσα στην περιοχή του Ξηριά.