Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλέφτες χαλκού «μπλόκαραν» το σιδηρόδρομο - Με λεωφορεία οι επιβάτες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 11:38 Κλέφτες χαλκού «μπλόκαραν» το σιδηρόδρομο - Με λεωφορεία οι επιβάτες

Πολύωρη ταλαιπωρία το βράδυ της Τετάρτης (6/2) των επιβατών της αμαξοστοιχίας 61 που έπεσε σε κομμένα καλώδια. Ενημέρωση με το φως της ημέρας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι κλέφτες των καλωδίων ηλεκτροκίνησης ξαναχτύπησαν, με αποτέλεσμα το τρένο (61) που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, να ακινητοποιηθεί στις 20:30' το βράδυ της Τετάρτης (6/2) στο σταθμό του Θαυμακού κοντά στο Δομοκό.

Μία ακόμη αμαξοστοιχία (η 60) που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αναγκάστηκε να περιμένει στο Λιανοκλάδι από τις 9:00' το βράδυ.

Συνεργεία του ΟΣΕ ξεκίνησαν άμεσα να αποκαταστήσουν τη ζημιά, ωστόσο οι επιβάτες μετά την πολύωρη περιπέτειά τους εξυπηρετήθηκαν από λεωφορεία.

Αυτό που τρομάζει είναι ότι οι αδίστακτοι «κυνηγοί χαλκού» βρήκαν το «θησαυρό» της ηλεκτροκίνησης, κάτι που θέτει όχι μόνο σε κίνδυνο την εκτέλεση των δρομολογίων, αλλά και την ασφάλειά τους. Στο σημείο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, βρέθηκαν αυτοσχέδια εργαλεία και κομμένα καλώδια.

Από την άλλη, επίσης «τρομάζει» η καθυστέρηση στην ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η πρώτη ανακοίνωση βγήκε στις 10:29'  το βράδυ χωρίς κάτι ουσιαστικό πλην την αναγγελία της ακινητοποίησης. Στις 8:11’ το πρωί της Πέμπτης ενημέρωσε ότι η γραμμή Λιανοκλάδι - Παλαιοφάρσαλος θα εκτελείται από λεωφορεία μέχρι το πέρας του ελέγχου από τα συνεργεία.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που έμεινε η αμαξοστοιχία:

(Πηγή φωτογραφιών: osedriver.blogspot.com)