Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφιακό σήμα και «λευκές περιοχές» στη συνάντηση Σαρακιώτη - Μαγκλάρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 08:43 Ψηφιακό σήμα και «λευκές περιοχές» στη συνάντηση Σαρακιώτη - Μαγκλάρα

Με το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα συναντήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, με τη συζήτησή τους να εστιάζει στο θέμα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και σε εκείνο της κάλυψης των λεγόμενων «λευκών περιοχών».

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πόσο σημαντική ήταν η σχετική τροπολογία που αποσόβησε τον αποκλεισμό της πρόσβασης χιλιάδων πολιτών στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Στερεάς Ελλάδας, λόγω της στρεβλής μετάβασης στο ψηφιακό σήμα το 2014. Παράλληλα, υπογραμμίσθηκε ότι έχουν τεθεί στέρεες βάσεις για την επίλυση του προβλήματος μετά και τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα εγκατάστασης νέων κέντρων ψηφιακής αναμετάδοσης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

«Με τη λύση, που έδωσε το Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αποφεύχθηκε το ‘’μαύρο’’ από τον αναμεταδότη της Πάρνηθας, ενώ με την Υπουργική Απόφαση δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης νέων κέντρων με στόχο την πλήρη κάλυψη της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, αναμένουμε νέα υπουργική απόφαση, με την οποία θα εγκριθούν τα σχέδια εγκατάστασης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακιώτης.

Στη συνέχεια, στο τραπέζι τέθηκε το ζήτημα της κάλυψης των «λευκών περιοχών», αυτές που δεν έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος εγκατάστασης του αναγκαίου εξοπλισμού, προς τους οικείους Δήμους έχει ξεκινήσει από τις 19 Δεκεμβρίου. Παραδέχτηκε ότι υπήρξαν ορισμένα διαδικαστικά προβλήματα, τα οποία σχετίζονταν με την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής από πλευράς των Δήμων και των Κ.Ε.Π.. Πλέον τα προβλήματα αρχίσαν να επιλύονται και εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση προς τους πρώτους δικαιούχους, ώστε να αρχίσουν οι εγκαταστάσεις του εξοπλισμού.

Ο κ. Σαρακιώτης από την πλευρά του διαβεβαίωσε το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Υπουργείου και θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της μετάβασης της χώρας στην ψηφιακή εποχή.