Δήμος Μακρακώμης: Ποιοι δικαιούνται επιχορήγηση για τη λήψη τηλεοπτικού σήματος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 21:35 Δήμος Μακρακώμης: Ποιοι δικαιούνται επιχορήγηση για τη λήψη τηλεοπτικού σήματος

Τι πρέπει να γνωρίζετε…

Ο Δήμος Μακρακώμης ενημερώνει τους δημότες του, ότι με τις διατάξεις του Ν.4563/2018 και της υπ’ αριθ. 3269/2018 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών Ενημέρωσης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εξασφαλίζεται η πρόσβαση στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης της ελληνικής επικράτειας, μέσα από το σχετικό έργο που υλοποιείται από αδειοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών (COSMOTETV & DIGEA) και καλύπτεται από δημόσια επιχορήγηση.

Οι περιοχές Δήμου Μακρακώμης που έχουν ενταχθεί στο έργο "Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας", είναι οι ακόλουθες:

Α΄ μέρος του Παραρτήματος οι οποίες εντάσσονται άμεσα στο έργο, δυνάμενες να επιχορηγηθούν με την έναρξη της υλοποίησής του:

Δ.Ε. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Άγιος Γεώργιος, Ασπρόκαμπος, Βίτωλη, Δίκαστρο, Μαυρίλο, Νεοχωράκι, Νεοχώρι, Παλαιόκαστρο, Περίβλεπτο, Πιτσιωτά και Πτελέα

Δ.Ε. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Γραμμένη, Λουτρά Πλατυστόμου, Μάκρη, Παλαιά Γιαννιτσού, Παλιούρι, Παπαδέικα, και Πλατύστομο

Δ.Ε.ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

Ανατολή, Άνω Καμπιά, Αργύρια, Βλάχικος, Κάτω Καμπιά, Κάτω Κανάλια, Κέδρα, Κλωνί, Κολοκυθιά, Κυριακοχώρι, Λευκάδα, Μάρμαρα, Νεοχώρι, Νικολίτσι, Παλαιοβράχα, Παλαιοχώρι, Περιβόλι, Πλάτανος και Χάνια Καμπιών

Β΄ μέρος του Παραρτήματος οι οποίες εντάσσονται, ύστερα από την τήρηση και άλλων πρόσθετων διατυπώσεων όπως αυτά ζητήθηκαν και κατατέθηκαν:

Δ.Ε. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Αρχάνι, Καστρί και Ροβολιάρι

Δ.Ε.ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

Γαρδίκι, Κανάλια και Φτέρη

Δικαιούχοι του έργου είναι οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των παραπάνω περιοχών του Δήμου Μακρακώμης, όπως η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου προσδιορίζεται στην § 2 του άρθρου 2 της προαναφερόμενης ΚΥΑ, οι οποίοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα επιχορηγηθούν προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) του Α΄ και του Β΄ Μέρους του Παραρτήματος του Ν. 4563/2018 (ΦΕΚ Α΄ 169) μπορούν να υποβάλλουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο (ταχυδρομικά, μέσω fax ή μέσω e-mail), στον Δήμο, στον οποίο ανήκει η ΠΕΤΚ της μόνιμης κατοικίας τους ή στα ΚΕΠ που λειτουργούν σε αυτήν, τα εκάστοτε προβλεπόμενα δικαιολογητικά έγγραφα του Παραρτήματος Ι της υπ’ αριθ. 3269/2018 ΚΥΑ (Β΄ 5022), προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι του έργου και να ενταχθούν σε αυτό (βλ. άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 3269/2018 ΚΥΑ, ΦΕΚ Β΄ 5022 ).

Οι ενδιαφερόμενοι βεβαίως έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μεταβαίνοντας, έως τις 19/3/2019, στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Μακρακώμης:

- ΚΕΠ Δήμου Μακρακώμης Δ.Ε Σπερχειάδος 1020, που βρίσκεται στην οδό Αφών Πάππα, Σπερχειάδα. Τηλέφωνο: 22363 50222-223, Fax: 2236350226, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- ΚΕΠ Δήμου Μακρακώμης Δ.Ε Μακρακώμης 1020Π.Α΄, που βρίσκεται στη Πλατεία Δημοκρατίας στη Μακρακώμη. Τηλέφωνο: 22363 50100, Fax: 22363 50117, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- ΚΕΠ Δήμου Μακρακώμης Δ.Ε Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού1020Π.Β΄, που βρίσκεται στο Δημαρχείο Αγίου Γεωργίου. Τηλέφωνο: 22363 50308, Fax: 22363 50306, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα δικαιολογητικά έγγραφα που απαιτείται να υποβάλει ο ενδιαφερόμενος στο αρμόδιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π), προκειμένου να πιστοποιηθεί ως δικαιούχος του έργου, είναι κατά περίπτωση τα ακόλουθα:

1. Πρώτη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία του ίδιου:

- Αίτηση Υπαγωγής στο Έργο – Υπεύθυνη Δήλωση (Παράρτημα ΙΙ της ΚΥΑ Β΄5022).

- Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς (Δ.Α.Τ.) ή άλλου επίσημου πιστοποιητικού της ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, άδεια παραμονής κ.α.) του ενδιαφερόμενου.

- Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος του τελευταίου οικονομικού έτους.

- Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ του ενδιαφερόμενου ή αντίγραφο κάθε άλλου εγγράφου (π.χ. μισθωτήριο βεβαιωμένο από την οικεία Δ.Ο.Υ, απόδειξη επαγγελματικής δραστηριότητας κ.α.), από το οποίο να προκύπτει επαρκώς η μόνιμη και πραγματική εγκατάστασή του σε συγκεκριμένη περιοχή εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.

- Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.

2. Δεύτερη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία άλλου προσώπου που ζει:

Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Υπεύθυνη Δήλωση του προσώπου στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος (Παράρτημα ΙΙΙ της ΚΥΑ Β΄5022) και η οποία φέρει υποχρεωτικά τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του.

3. Τρίτη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία προσώπου που έχει αποβιώσει:

Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου του προσώπου στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.

4. Τέταρτη περίπτωση / Μη ταύτιση των στοιχείων (όνομα ή/και επώνυμο) του ενδιαφερομένου με εκείνα του λογαριασμού ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του, λόγω μεταβολής τους:

Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος περί μεταβολής των προσωπικών του στοιχείων (Παράρτημα IV της ΚΥΑ Β΄5022).

5. Πέμπτη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος εκδίδεται στα στοιχεία φορέα του Δημόσιου ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (π.χ. Ι. Ναού, ΟΤΑ, Αστυνομικού Τμήματος κ.α.):

Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα του Δημόσιου ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.

Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών εγγράφων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες επιλέγουν την εταιρία από την οποία θα λάβουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης του έργου. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTETV– 2έτη (με το πακέτο υπηρεσιών "COSMOTETVPACK") και η DIGEA– 8 έτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com