«Έφυγε» ο ξεχωριστός δάσκαλος που αγάπησαν όλοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 12:00 «Έφυγε» ο ξεχωριστός δάσκαλος που αγάπησαν όλοι

Ο Παράδεισος υποδέχθηκε ακόμη έναν καλό άνθρωπο.

Ο "δάσκαλος" Παπαχαραλάμπους Ιωάννης βρίσκεται πια μαζί με όλους τους καλούς Χριστιανούς. Τον γνώρισαν πολλοί. Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο.

Πέρασε από πολλά σχολεία, έβγαλε μαθητές με ήθος και γνώσεις. Στα χωριά από όπου πέρασε ακόμη τον θυμούνται για τις γνώσεις του, για το ήθος του, για την υπομονή του, για την καλοσύνη του.

Έφυγε ευτυχισμένος. Έζησε πολλά. Πολλές χαρές, αλλά και τις λύπες πάντα τις αντιμετώπιζε με τη φιλοσοφία "δοκιμασίες που δίνει ο Θεός" και με μεγάλη στωικότητα.

Αθλητής στα νιάτα του, αριστούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, με πολύ έργο και λίγα λόγια.

Το συγγραφικό του έργο σημαντικό, αλλά ο ίδιος πάντα ταπεινός δεν το διαφήμιζε πουθενά (τα λογοτεχνικό του ψευδώνυμα ήταν "Διπόταμος" και "Ζηρελιώτης".

Ψάλτης σε πολλές εκκλησίες, άνθρωπος του Θεού.

Αγαπούσε την οικογένειά του και ήταν στήριγμα γι' αυτούς, αλλά και η οικογένειά του τον αγαπούσε τόσο πολύ και προσπαθούσε να τον κάνει υπερήφανο. Λάτρευε τα εγγόνια του και μιλούσε συνέχεια γι' αυτά.

Απ' όπου πέρασε σαν δάσκαλος τα θεωρούσε χωριά του. (Ξυνιάδα, Μαυρίλο, Βαρδάτες .... κι αλλού). Χρόνια δάσκαλος στη Λαμία, δίδαξε σε πολλά σχολεία και οι μαθητές του τον θυμούνται πάντα με μεγάλη αγάπη.

Το αγαπημένο του χωριό, ο Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού, ήταν πάντα η νοσταλγία του. Για όλους εκεί ήταν ο "Γιαννάκης".

Το ίδιο και η Ροδωνιά που είναι το χωριό της αγαπημένης του Λίτσας. Πάντα περνούσε τα καλοκαίρια στα χωριά του.

Θα αναπαυθεί στον Αη Γιώργη του.

Η κηδεία του "Γιαννάκη" θα γίνει σήμερα Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, στις 12:00' το μεσημέρι, στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού, στην ομώνυμη εκκλησία του χωριού.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί για στεφάνια να συγκεντρωθεί ένα ποσό το οποίο θα γίνει δωρεά για ιερούς σκοπούς της εκκλησίας.

Έζησε σαν άρχοντας και έφυγε σαν άρχοντας. Δεν χρειάζεται λύπη, είναι κοντά στο Θεό. Θα τον θυμόμαστε όλοι για πάντα.

Καλό σου ταξίδι δάσκαλε....

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια από το LamiaReport.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση