Λαμία: Γιατί αθωώθηκε για την ασέλγεια ο ιερέας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 07:48 Λαμία: Γιατί αθωώθηκε για την ασέλγεια ο ιερέας

Η πράξη του από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και το θύμα δεν επιθυμούσε πλέον την ποινική του δίωξη.

Αθώος και με παύση κάθε ποινικής δίωξης σε βάρος του, είναι με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, ο ιερέας που πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης έξι ετών για την πράξη της ασέλγειας σε άτομο με βαριά νοητική υστέρηση το καλοκαίρι του 2009 σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Για να φτάσουμε στην «ολική ανατροπή» είχαμε την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, ότι πρόκειται περί πράξεως πλημμελήματος, καθώς η κατηγορία μετατράπηκε σε ασελγείς χειρονομίες. Έτσι από τη στιγμή που από την τέλεσή τους έχει περάσει 10ετία παραγράφεται ως αδίκημα και παύει η οποιαδήποτε δίωξη σε βάρος του ιερωμένου.

Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι το «θύμα», που τότε ήταν 20 χρονών, κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει την υπόθεση και ότι το όλο θέμα ήταν μια παρεξήγηση - παρερμηνεία των άσεμνων χειρονομιών του κατηγορούμενου.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία τον Ιούλιο του 2009 όταν ο ιερέας ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητό του από Θεσσαλονίκη και έχοντας προορισμό την γενέτειρά του Ευρυτανία, σταμάτησε στην περιοχή όπου διέμενε o νεαρός.

Τότε, σύμφωνα με την αρχική δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε δει τον 20χρονο στην πλατεία όπου έπαιζε με άλλα παιδιά και του ζήτησε να του δείξει που είναι το ξενοδοχείο όπου θα περνούσε τη νύχτα. Του πρότεινε μάλιστα να τον πάρει με το αυτοκίνητό του για να του πει που είναι το ξενοδοχείο που έψαχνε. Όμως με την επιβίβαση του νεαρού στο αμάξι, ο ιερέας φέρεται να του πρότεινε μια βόλτα στη θάλασσα, όπου εκεί σύμφωνα με τους αρχικούς ισχυρισμούς του νεαρού, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί ήταν εκείνοι που πρωτοδίκως είχαν φορτώσει με κακουργηματική πράξη και έξι χρόνια κάθειρξη τον ιερέα, κατηγορία που έπαψε να υφίσταται όπως και οι ποινικές διώξεις σε βάρος του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση