Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο δράστης του τριπλού φονικού στην Ερέτρια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 17:00 Πέθανε ο δράστης του τριπλού φονικού στην Ερέτρια

Ο Παναγιώτης Σίμωσης άφησε την τελευταία του πνοή στη Φυλακή…

Η υπόθεση του Παναγιώτη Σίμωση τον Ιούλιο του 2010 είχε σοκάρει το πανελλήνιο, με το τριπλό φονικό που είχε διαπράξει στην Ερέτρια.

Καταδικάστηκε σε τρις ισόβια, όσα και τα θύματά του, για τα οποία είχε ισχυριστεί ότι τον εκβίαζαν και ήθελαν να τον καταστρέψουν παίρνοντάς του τις επιχειρήσεις για τα λεφτά που τους χρωστούσε.

Ο Σίμωσης πέθανε τελικά από καρκίνο στη φυλακή Χαλκίδας όπου ήταν έγκλειστος αυτά τα 9 χρόνια και ενώ τα αιτήματα των δικηγόρων του για να αποφυλακιστεί, λόγω του σοβαρότατου προβλήματος υγείας, δεν έγιναν δεκτά.

«Ήμουν σε απόγνωση. Θόλωσα... Πάτησα τη σκανδάλη και τους σκότωσα... Μου είχαν πιει το αίμα και δεν σταματούσαν με τίποτα. Ήθελαν να με καταστρέψουν. Πάρτε το όπλο, παραδίνομαι... Στα πενήντα τέσσερά μου έγινα δολοφόνος. Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι θα έφτανα μέχρις ...εκεί». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τότε 54χρονου επιχειρηματία από την Ερέτρια, όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας στο προκαθορισμένο ραντεβού που τους είχε δώσει για να παραδοθεί, μετά το τριπλό φονικό που διέπραξε σε παραλιακή ταβέρνα της Ερέτριας.

Από το όπλο του Σίμωση είχαν πέσει νεκροί, ο 52χρονος δικηγόρος Αθηνών Θανάσης Θάνος, ο 34χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Καρμίρης από το Κορωπί και ο 34χρονος Γιώργος Παπαδόπουλος από το Μενίδι. Ένα τέταρτο άτομο την είχε γλυτώσει την τελευταία στιγμή, αφού είχε σηκωθεί από το μοιραίο τραπέζι σε παραλιακή ταβέρνα της Ερέτριας, για να μιλήσει στο κινητό.

Μισή ώρα μετά το μακελειό αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας, αφού ενημερώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες για την ταυτότητα του δράστη, τον οποίο γνώριζε, είπε ότι «τον αναζήτησα στο κατάστημα που διατηρεί στη Χαλκίδα, στο πλυντήριο αυτοκινήτων. Αφού δεν τον βρήκαμε και καθώς γνώριζα τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου από παλαιότερη υπόθεση, επικοινώνησα μαζί του και μου δήλωσε ότι επιθυμεί να παραδοθεί και πως βρίσκεται στην περιοχή Μαλακώντα της Ερέτριας. Στις 14:00 παρουσιάστηκε αυθορμήτως στην περιοχή Μαλακώντα και αφού μας παρέδωσε ένα πιστόλι μάρκας Crvene Zastava mod 70, δήλωσε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τα τρία θύματα, καθώς, όπως είπε, ήταν σε απόγνωση».

Ο εν λόγω αστυνομικός γνώριζε το κινητό τηλέφωνο του δράστη, όταν ο τελευταίος είχε καταφύγει πριν από περίπου δύο χρόνια στο Τμήμα Ασφαλείας ζητώντας προστασία. Τότε, όπως είχε αναφέρει στους αστυνομικούς, ένα εκ των τριών θυμάτων είχε μεταβεί με την «παρέα» του στο πλυντήριο αυτοκινήτων που διατηρεί στη Χαλκίδα και πυροβολούσαν για εκφοβισμό στον αέρα. Οι τοπικές διωκτικές αρχές είχαν επιληφθεί της υπόθεσης, καθώς ο 54χρονος είχε υποβάλει μήνυση εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα έως και λίγους μήνες πριν από το μακελειό είχε υποβάλει άλλες πέντε μηνύσεις για εκβιασμό, απειλή και τοκογλυφία.