Καμαρώνουν το νέο υπερ-Πανεπιστήμιο οι Θεσσαλοί

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 20:28 Καμαρώνουν το νέο υπερ-Πανεπιστήμιο οι Θεσσαλοί

Ως το τρίτο σε μέγεθος Πανεπιστήμιο της Ελλάδας περιγράφεται πλέον το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η μικρή λεπτομέρεια ότι πέντε από τα 35 τμήματά του, θα λειτουργούν στη Λαμία, σε μια άλλη περιφέρεια δηλαδή, θα είναι κάποια δυστυχώς υποσημείωση όταν θα περιγράφουμε τα συγκεκριμένα τμήματα.

Είναι γεγονός και είναι τεράστια επιτυχία για τον Βόλο, ότι διπλασίασε τα τμήματα του και από 18 σε Θεσσαλία και Λαμία, έφτασε τα 35 με προοπτική να γίνουν 38 από το νέο έτος όταν και θα λειτουργήσουν τα τμήματα Ψυχολογίας (Βόλος), Λογοθεραπείας (Λαμία) και Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (Καρδίτσα).

Προς το παρόν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας περιγράφεται από, 14 τμήματα που θα λειτουργούν στο Βόλο, 10 στη Λάρισα, στην Καρδίτσα 4, στα Τρίκαλα 2 και στη Λαμία 5 τμήματα.

Σύμφωνα και με το σχέδιο Γαβρόγλου, ήταν πολύ πιο εύκολη διαδικασία να γίνει η ένταξη των καθηγητών των ΤΕΙ ως μέλη ΔΕΠ στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο και να διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή 43.000 φοιτητές, 610 μέλη ΔΕΠ και 650 άτομα προσωπικό, ενώ να πρέπει να τρέξουν 17 νέα προγράμματα σπουδών.

Αντίθετα για τη μετατροπή του ΤΕΙ Στερεάς σε Πανεπιστήμιο με ένα μέρος των υπαρχόντων σχολών και τμημάτων του, θα χρειαζόντουσαν 25 χρόνια…  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση