Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία των ΕΛΜΕ Στερεάς Ελλάδας κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 09:11 Καταγγελία των ΕΛΜΕ Στερεάς Ελλάδας κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης

Για ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κατηγορούν οι ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστο Δημητρίου.

Αιτία η παρέμβαση του στις παραιτήσεις των αιρετών.

Αναλυτικά η καταγγελία η οποία ξεκινά με το δημώδες: «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις»

«Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας καταγγέλλουν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για την άρνησή του να αποδεχτεί την παραίτηση αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας αντίστοιχα, επιλέγοντας ουσιαστικά ο ίδιος ποιος θα είναι αιρετός στο κάθε ΠΥΣΔΕ.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής αυθαιρετεί και νομοθετεί. Πουθενά στη νομοθεσία δεν αναφέρεται ότι απαγορεύεται η … παραίτηση. Πουθενά στη νομοθεσία δεν επιβάλλεται στις παρατάξεις που εκλέγουν αιρετό ποιον θα ορίσουν αυτές να τις εκπροσωπεί. Και αυτό γινόταν πάντα μέσω των παραιτήσεων των εκλεγμένων και των αναπληρωματικών τους. Τόσα χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή δεν είχε διαβάσει το Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας; Τόσα χρόνια ήταν παράνομος και τώρα είδε το «φως» και τη «νομιμότητα»; Πότε στο παρελθόν είχε ζητήσει «αναλυτικά» τους λόγους παραίτησης; Αλλά ποια «νομιμότητα»; Ο, και εκπαιδευτικός, Περιφερειακός Διευθυντής αναγνωρίζει τη διαφορά της λέξης «αντικατάσταση» και της λέξης «παραίτηση»;

Εκτός και αν… Εκτός και αν ο Περιφερειακός Διευθυντής και οι «συνεργάτες» του κάνουν «παιχνίδι» με το ωράριο συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Εκτός και αν στοχοποιούν συγκεκριμένους συνδικαλιστές. Εκτός και αν στοχοποιούν συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Εκτός και αν η εμπάθεια «ρέει» άφθονη. Ίσως πάλι δε κατάλαβε ότι κάποιοι όταν υποβάλλουν παραίτηση την εννοούν…

Η κάθε συνδικαλιστική παράταξη λειτουργεί και αποφασίζει με το δικό της τρόπο τόσο στην εκπροσώπησή της στα συνδικαλιστικά όργανα όσο και στην εκπροσώπησή της στις αιρετές θέσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων. Οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης πάνω σ’ αυτό είναι μια ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και είναι απορριπτέα.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να πάρει πίσω την απόφασή του, να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις και να ασχοληθεί με τα της «υπηρεσίας» του.

Καλούμε το υπουργείο, για άλλη μια φορά, να σταματήσει τις αυθαιρεσίες του υφισταμένου του.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να καταδικάσει τις παρεμβάσεις του Περιφερειακού Διευθυντή και να ενεργήσει ώστε να σταματήσουν».