Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται χιόνια και μέσα στη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 09:03 Έρχονται χιόνια και μέσα στη Λαμία!

Τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τη θάλασσα - Σημαντική μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και κάτω από το μηδέν.

Με έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά της κεντρικής Ελλάδας μας έρχεται το νέο ψυχρό μέτωπο από τη Βορειοανατολική Ευρώπη.

Όπως μας ενημερώνει ο συνεργάτης μας Κώστας Λούτας, όλα τα προγνωστικά μοντέλα έχουν πλέον συγκλίνει σε χιονιά κεντρικής-βορείου Ελλάδος κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή τα χιόνια θα περιοριστούν από την ανατολική Στερεά και νοτιότερα.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο στην Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική), Σποράδες, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία), οι οποίες θα φτάσουν ως τις παραθαλάσσιες περιοχές στην κεντρική και βόρεια χώρα. Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι 8-9 μποφόρ που τοπικά στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 10 μποφόρ.

2) Με τα σημερινά στοιχεία προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα από το πρωί του Σαββάτου.

Βαθμιαία τα χιόνια θα κατεβαίνουν όλο και χαμηλότερα και στη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει μέσα στη Λαμία (όπου φαίνεται να το στρώνει) καθώς και στα παράκτια τμήματα του νομού.

Την Κυριακή τα χιόνια θα περιοριστούν βαθμιαία στα ανατολικά και νότια του νομού.

3) Την Κυριακή θα σημειώνονται χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά, Εύβοια, Αττική και ανατολική Πελοπόννησο. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι στα πελάγη θα διατηρηθούν, με την ένταση τους στο Αιγαίο να αγγίζει τοπικά τα 9-10 μποφόρ.

4) Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Δευτέρα με παροδικές χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά, Εύβοια, Αττική και ανατολική Πελοπόννησο και θυελλώδεις ΒΑ ανέμους στο Αιγαίο 9-10 μποφόρ.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-13 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπονται αρχικά βροχές στα πεδινά με πυκνές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά (άνω των 500μ). Βαθμιαία τα χιόνια θα κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα και τη νύχτα αναμένεται να χιονίσει μέχρι και τα παράκτια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από -1 έως 2 βαθμούς.