Εκπαίδευση εθελοντών από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 11:37 Εκπαίδευση εθελοντών από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Τριψήφιος ο αριθμός ατόμων που επιθυμούν να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος…

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, η απαραίτητη εκπαίδευση των εκατόν δύο (102) εθελοντών, που έχουν μέχρι στιγμής υποβάλλει αιτήσεις στο Νοσοκομείο και έχουν αξιολογηθεί από την Επιτροπή Διαχείρισης και Αξιολόγησης των Εθελοντών (ΕΔΑΕ).

Με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ένταξη τους στο Μητρώο Εθελοντών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Γ.Ν. Λαμίας.

Η εκπαίδευση θεωρείται απαραίτητη, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Μητρώου Εθελοντών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Γ.Ν. Λαμίας, προκειμένου να υπάρχει ενιαία πληροφόρηση των εθελοντών και ομοιόμορφη ακολουθία των διαδικασιών εφαρμογής του εθελοντικού προγράμματος. Διοργανώνεται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου, Ποιότητας & Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου Λαμίας.

Οι Ενότητες που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης των εθελοντών είναι:

• Κοινωνική Συνοχή & Αλληλεγγύη - Ο ρόλος, βασικές αρχές του Εθελοντισμού - Μονάδες υγείας και ανάπτυξη εθελοντισμού

• Παρουσίαση του Μητρώου Εθελοντών & Εθελοντικών Ομάδων του Γ.Ν.Λαμίας - Πορεία υλοποίησης- Στοχοθεσία

• Οργάνωση και Διοίκηση του Νοσοκομείου - Παρουσίαση της λειτουργίας του Γ.Ν.Λαμίας

• Δικαιώματα και Υποχρεώσεις των Ασθενών

• Πρόληψη μετάδοσης Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων

• Εισαγωγή στην έννοια της επικοινωνίας με τους ασθενείς, διαχείριση και προσέγγιση ασθενών, τεχνικές και δεξιότητες επικοινωνίας (έννοιες: λεκτική - μη λεκτική, παθητική - ενεργητική ακρόαση, ενσυναίσθηση)

• Ψυχοκοινωνικές ανάγκες και συναισθήματα ασθενών

• Παρουσίαση της εμπειρίας εθελοντών εν δράσει στο χώρο της υγείας - Δυνατότητες, υποχρεώσεις και περιορισμοί εθελοντών

Στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος επίσης δύνανται να συμμετέχουν και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που θα ήθελαν να ενταχθούν στο Μητρώο Εθελοντών του Γ.Ν. Λαμίας και θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στο http://www.hosplam.gr/ στο πεδίο «Εθελοντισμός».

Οι Εθελοντές και οι Εθελοντικές Ομάδες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας δεν αμείβονται για τη συμμετοχή τους και δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου.

Το Γ.Ν. Λαμίας θα επιβραβεύει τους εθελοντές του πιστοποιώντας την εθελοντική εργασία τους χορηγώντας Πιστοποιητικό Παροχής Εθελοντικής Εργασίας και Συστατική Επιστολή, εφόσον έχουν συμπληρώσει κατ’ ελάχιστον 30 ώρες εθελοντικής εργασίας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επιτροπή Διαχείρισης & Αξιολόγησης Εθελοντών του Γ.Ν. Λαμίας

• 22313 56160, Υφαντή Θεανώ (ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας - Τμήμα Αιμοδοσίας)

• 22313 56169, Παπαχρήστος Χρήστος (Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου, Ποιότητας & Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση