Σταυρογιάννης: «Αναδομούμε τη Λαμία σε ευρωπαϊκά πρότυπα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 13:45 Σταυρογιάννης: «Αναδομούμε τη Λαμία σε ευρωπαϊκά πρότυπα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τη ΒΑΑ – ΟΧΕ και το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, υπεγράφη η σύμβαση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης (21/2) στο γραφείο του, τη σύμβαση συνεργασίας με τη Lever ΑΕ, εταιρία που θα υλοποιήσει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Ένα σχέδιο που θα προέλθει μετά από νέα δημόσια διαβούλευση και θα προστεθεί στα υπόλοιπα εργαλεία που ήδη τρέχουν, στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου.

Δείτε τι είπαν στην κάμερα του LamiaReport ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Πολύκαρπος Καρκαβίτσας:

Τι είναι το ΣΒΑΚ

Το ΣΒΑΚ είναι ένα στρατηγικό σχέδιο για να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας και μετακινήσεων των ανθρώπων σήμερα και στο μέλλον, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη. Είναι ευρωπαϊκή πρακτική, χρηματοδοτούνται από μηχανισμούς όπως το HORIZON 2020 και σύντομα θα αποτελούν απαίτηση για την εκταμίευση πόρων που αφορούν την αστική μετακίνηση.

Οι βασικοί στόχοι του Σ.Β.Α.Κ. είναι:

  • η μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης,
  • η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη,
  • η μείωση της ρύπανσης, του θορύβου και της κατανάλωσης ενέργειας,
  • η βελτίωση της μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς,
  • η ενίσχυση του περπατήματος και του ποδηλάτου,
  • η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και προστασίας του μετακινούμενου,
  • η διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων,
  • η αύξηση της αποτελεσματικότητας και της οικονομικής αποδοτικότητας των μεταφορών ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Τα προβλήματα κινητικότητας που αντιμετωπίζει η Λαμία αφορούν στη προσβασιμότητα των δημοτών στα πεζοδρόμια, στην έλλειψη υποδομών για ΑΜΕΑ, στα προβλήματα που προκύπτουν από την παράνομη στάθμευση, στην άναρχη δόμηση και στη δύσκολη γεωμορφολογία της.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ανοίγει το δρόμο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα αντιμετωπίσουν οριστικά τα προβλήματα αυτά και θα βελτιώσουν σημαντικά την προσβασιμότητα των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες εκπόνησης του ΣΒΑΚ ξεκίνησαν και στην πράξη σήμερα με την πρώτη συνάντηση της Ομάδας έργου. Συνολικά, περιλαμβάνουν:

1. Καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης

2. Διαβούλευση με πολίτες και εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της Μετακίνησης.

3. Διαμόρφωση του οριστικού σχεδίου κυκλοφοριακής οργάνωσης που λειτουργεί συμπληρωματικά με τη Στρατηγική ΒΑΑ-ΟΧΕ και το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com