Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά...

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 23:55 Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά...

Προσοχή στις μετακινήσεις μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής, ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου, αφού θα χιονίσει και στα πεδινά της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Ο χιονιάς έφτασε πιο νωρίς απ΄ ότι τον υπολόγιζαν στη Φθιώτιδα. Από το πρωί έχουμε έντονη χιονόπτωση προς Καρπενήσι από τον Άγιο Γεώργιο και πάνω, ενώ χιονίζει προς Δομοκό και προς Μπράλο..

Aλυσίδες και απαγορευτικό στα φορτηγά

Στο δρόμο προς Καρπενήσι και προς Δομοκό η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες. Στους υπόλοιπους κεντρικούς οδικους άξονες ακόμη δεν χρειάζονται αλυσίδες, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να τις έχουν μαζί τους, γιατί ο καιρός είναι "φορτωμένος" και ανά πάσα στιγμή μπορεί να τις χρειαστούν.

Οι αλατιέρες έχουν πιάσει δουλειά από το πρωί και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι στο δρόμο έτοιμα να παρέμβουν όπου χρειαστεί. «Οι επόμενες ώρες και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα είναι δύσκολες. Είμαστε στους δρόμους, ετοιμοπόλεμοι, για μια ακόμη φορά να αντιμετωπίσουμε τον χιονιά...», είπε στο LamiaReport ο Θανάσης Καρακάντζας, από την Π.Ε. Φθιώτιδας.

Έντονη χιονόπτωση είχαμε από το πρωί του Σαββάτου και στη βόρεια Εύβοια, όπου από τα Ψαχνά και πάνω χρειάζονται αλυσίδες, ενώ εκδόθηκε απαγορευτικό για φορτηγά από τα Ψαχνά μέχρι Ιστιαία.

Απαγορευτικό για φορτηγά υπάρχει και για Δομοκό, προκλητικά λόγω του παγετού που θα έχει τη νύχτα, ενώ το απαγορευτικό ισχύσει και για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων που κινούνται προς Καρπενήσι.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα η ψυχρή εισβολή θα κορυφωθεί τις επόμενες ώρες, με τα χιόνια να φτάνουν και στο κέντρο της Λαμίας τις βραδινές ώρες, τα οποία θα δώσουν ελαφριά χιονόστρωση (πασπάλισμα περίπου 5εκ) μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Στη συνέχεια τα χιόνια θα περιοριστούν στα ανατολικά (Ράχες, Γλύφα, Πελασγία, Καραβόμυλος) και νότια (από τα Καμένα Βούρλα και κάτω), όπου και εκεί βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην περιοχή του Μαρτίνου χιονίζει από το απόγευμα ασθενώς. Χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το επόμενο 24ωρο θα πέσει αρκετό χιόνι σε Φθιώτιδα και Βοιωτία, γι αυτό θα πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες. Φυσικά θα πρέπει οπωσδήποτε αν έχουμε μαζί μας αλυσίδες.  ακόμη και στην εθνική οδό (δείτε συμβουλές εδώ)

Τις επόμενες ώρες τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν και μεχρι την θάλασσα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χρήσιμες συμβουλές για οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση