Ενημέρωση για τον χιονιά - Που χρειάζονται αλυσίδες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 14:30 Ενημέρωση για τον χιονιά - Που χρειάζονται αλυσίδες

Το ένα μέτρο έφτασε το χιόνι σε χωριά της Φθιώτιδας - Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά στη Στερεά Ελλάδα.

Ο χιονιάς, που από χθες το πρωί επισκέφθηκε τη Φθιώτιδα, έχει ντύσει στα λευκά όλο το νομό. Από το πρωί της Κυριακής χιονίζει σχεδόν παντου ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Στη Λαμία είχαμε ασθενή χιονόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να το έχει στρώσει μέσα στην πόλη, ωστόσο από το Νοσοκομείο και πάνω η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.

Οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας δίνουν μάχη από χθες να κρατήσουν τους κεντρικούς άξονες ανοιχτούς και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει.

Αλυσίδες για Καρπενήσι

Αυτή την ώρα χιονίζει προς Καρπενήσι, προς Δομοκό και προς Μπράλο. Αλυσίδες χρειάζονται μόνο στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, στον οποίο ισχύει η απαγόρευση φορτηγών από χθες βράδυ. Στους υπόλοιπους κεντρικούς οδικούς άξονες ακόμη δεν χρειάζονται αλυσίδες, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να τις έχουν μαζί τους, γιατί ο χιονιάς θα είναι εδώ και τις επόμενες ώρες και οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν από ώρα σε ώρα.

Φυσικά αλυσίδες χρειάζονται και στο επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας και όλων των νόμων της Στερεάς. Στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, όπως το Γαρδίκι τα Πουγκάκια και άλλα, το ύψος του χιονιού έχει φτάσει το ένα μέτρο.

«Οι επόμενες ώρες και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα είναι δύσκολες. Είμαστε στους δρόμους από χθες και παλεύουμε με τον χιονιά...», είπε στο LamiaReport ο Θανάσης Καρακάντζας, από την Π.Ε. Φθιώτιδας.

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών.

Από το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση, ωστόσο τα επόμενα δύο 24ωρα θα πρέπει οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί γιατί θα υπάρχει παγετός, κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε παρακάτω την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανά Νομό, λόγω χιονοπτώσεων – παγετού:

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα, στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου (30η χ/θ έως 64,700η χ/θ).

Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • από την 9η χ/θ της επαρχιακής οδού Αράχωβας Βοιωτίας - Επταλόφου Φωκίδας και προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού,
  • επαρχιακή οδός Λιβαδειάς - Άμφισσας (22η χ/θ έως 28η χ/θ),
  • επαρχιακή οδός Λιβαδειάς - Κυριακίου (10η χ/θ έως 20η χ/θ),
  • επαρχιακή οδός Λιβαδειάς - Αγίας Άννας (20η χ/θ έως 30η χ/θ) και
  • επαρχιακή οδός Κυριακίου - Αγίας Άννας (1η χ/θ έως 12η χ/θ).

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα:

  • εθνική οδός Χαλκίδας – Αιδηψού (16η χ/θ έως 47η χ/θ),
  • εθνική οδός Χαλκίδας – Ιστιαίας (70η έως 88η χ/θ),
  • επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγίας Άννας – Κερασιάς,
  • επαρχιακό οδικό δίκτυο Ροβιών – Δρυμώνα,
  • επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουτά - Κοκκινομηλιάς – Κερασιάς,
  • επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουτά – Μηλιές, καθώς και
  • επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουτά – Λίμνης.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • επαρχιακό οδικό δίκτυο Στενής – Στροπόνων,
  • επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας, καθώς και
  • επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγίας Σοφίας – Λιμνιώνα.

Επιπλέον, στην επαρχιακή οδό Κύμης – Μετοχίου (από διασταύρωση Βιτάλου έως Κύμη), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • επαρχιακή οδός Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου (3η χ/θ έως 15η χ/θ), καθώς και
  • επαρχιακή οδός Καρπενησίου - Φουρνάς (12η χ/θ έως 22η χ/θ, θέση Βράχος).

Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας και Αστυνομικού Σταθμού Γραβιάς.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση