Θρίλερ για τη διάσωση 45χρονου που βρέθηκε στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 14:15 Θρίλερ για τη διάσωση 45χρονου που βρέθηκε στη θάλασσα (φωτογραφία αρχείου)

Έχασε τον έλεγχο του ερασιτεχνικού του σκάφους. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο…

Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού το πρωί του Σαββάτου 2 Μαρτίου, μετά από σήμα για άνθρωπο στη θάλασσα, στην περιοχή Βρυσάκια Πολιτικών (Θέση Γλαρομύτη) στο Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο.

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας με περιπολικό σκάφος, καθώς και τρία επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια. Ο ναυαγός ένας 45χρονος άνδρας, είχε βρεθεί στη θάλασσα πλέοντας με το ερασιτεχνικό του σκάφος «ΚΩΣΤΑΚΗΣ» το οποίο και συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο στην ίδια περιοχή.

Το αλιευτικό «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» τελικά εντόπισε και περισυνέλεξε τον 45χρονο, τον οποίο και μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο Βρυσάκια, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα, το ''ΚΩΣΤΑΚΗΣ'' το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, εντοπίστηκε από άλλο αλιευτικό, το ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' και ρυμουλκήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Βρυσάκια όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση