Κοινωνική Συμμαχία: Σκληρές αλήθειες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 21:20 Κοινωνική Συμμαχία: Σκληρές αλήθειες

Για «σκληρές αλήθειες» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμμαχία με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από τον νυν Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς:

«Παρακολουθήσαμε έναν απερχόμενο Δήμαρχο ο οποίος μη έχοντας να παρουσιάσει έργο, κατέφυγε σε παλαιοκομματικές τακτικές και συνεχίζοντας να παραπλανά αναλώθηκε σε δήθεν προβλήματα που παρέλαβε στο Δήμο της Λαμίας.

Αλήθεια γιατί αποκρύπτει ότι παρέλαβε έναν υγιή οικονομικά Δήμο με πάνω από 11,5 εκατομμύρια ευρώ ταμειακά διαθέσιμα και με 5 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό στην ΔΕΥΑΛ;

Μήπως ο επί ένα χρόνο έλεγχος που διέταξε στα οικονομικά του δήμου, δεν απέδειξε την χρηστή διαχείριση; Άλλωστε ο ίδιος το ομολόγησε στο δημοτικό συμβούλιο.

Μήπως ο εξονυχιστικός έλεγχος στην ΔΕΥΑΛ από οικονομικούς επιθεωρητές δεν κατέληξε σε πόρισμα που αποτελεί ύμνο καλής οικονομικής διαχείρισης;

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι κατά το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Λαμιέων λειτουργούσε ως ένας δήμος πρότυπο και γι αυτό βραβεύτηκε;

Μήπως ο Δήμος που παρέλαβε ήταν ο 7ος Δήμος σε απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων σ’ ολόκληρη την Ελλάδα;

Μήπως ο ίδιος προκάλεσε την φυγή κάποιων υπαλλήλων με τις απειλές του πριν ακόμα αναλάβει επίσημα την δημαρχία; Κύριε Σταυρογιάννη οι εργαζόμενοι δεν είναι ”ποντίκια”.

Ο μόνος που δεν μπορεί να μιλήσει για αδιαφάνεια είναι ο σημερινός δήμαρχος όταν οι απευθείας αναθέσεις του είναι ο κανόνας, όταν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αφήνουν αιχμές για αυτόν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και όταν το χρήμα ρέει άφθονο σε κάθε λογής εορτές και πανηγύρια.

Δεν ακούσαμε να πει τίποτα για τα 11 εκατομμύρια που έχασε για το ΧΥΤΑ Λαμίας δεν ακούσαμε να πει τίποτα για τα χαμένα χρήματα για τις αθλητικές υποδομές, για τα οποία ακόμα και οι βουλευτές του Σύριζα δηλώνουν ότι δεν είχε μελέτες και που θα επιβαρύνουν τους δημότες της πόλης, δεν είπε τίποτα για την μελέτη που βρήκε έτοιμη και τα 900.000 που του έδωσε η περιφέρεια για την ανατολική είσοδο.

 Δεν τον είδαμε να καμαρώνει για την απώλεια του ΤΕΙ Λαμίας του ΚΕΥΠ, για την αδράνεια στην αξιοποίηση της πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας.

 Όλοι γνωρίζουν ότι όσα έργα έγιναν αυτά τα 5 χρόνια είναι τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

 Οι Δήμαρχοι κρίνονται για το έργο τους, αντί λοιπόν να αναλώνεται σε παλαιοκομματικές ίντριγκες ας αναρωτηθεί μετά από τόσες ’’επιτυχίες’’ και τόσο μεγάλο ’’έργο’’ γιατί οι αρνητικές γνώμες των δημοτών γι αυτόν αγγίζουν το 70 % και οι θετικές μόλις το 9%;»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση