Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Φθιώτιδας τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 21:27 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Φθιώτιδας τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης των γυναικείων αγώνων σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες επιζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δεν είναι ημέρα εορτής, αλλά ευκαιρία και αφορμή ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα και τα δικαιώματα των γυναικών, τα οποία στη δύνη των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά.

Είναι πραγματικότητα. Οι γυναίκες παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στο πληθυσμό, εργάζονται με μικρότερη αμοιβή, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης ή με αδήλωτη εργασία. Οι γυναίκες είναι οι πρώτες που θα απολυθούν από την εργασίας τους, είναι αυτές που υποφέρουν πιο πολύ από τις περικοπές στους μισθούς, είναι αυτές που πληρώνονται λιγότερο για ίση εργασία με τους άνδρες,  γεγονός που τις οδηγεί ουσιαστικά στην περιθωριοποίηση τους.  

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) καλεί όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, να συμμετέχουν μαζικά στα συνδικάτα, να εντείνουν τη συλλογική δράση τους και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας αλλά και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση