ΠΕΔ: Αιφνιδιαστική και άστοχη η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής στον Ορχομενό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 21:43 ΠΕΔ: Αιφνιδιαστική και άστοχη η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής στον Ορχομενό

Στα γραφεία της Π.Ε.Δ., στη Λαμία, συνεδρίασε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος αρχικά αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική και άστοχη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματός της στον Ορχομενό, που θα πλήξει πολλαπλά την τοπική κοινωνία, ενώ διατύπωσε την άποψη ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις αν δε δράσουν συλλογικά.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στην καθολική και αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ορχομενού στην προσπάθεια διατήρησης του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην έδρα του. Γενικότερα, σύσσωμο το Δ.Σ. τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι θα πρέπει να υπάρχουν τραπεζικά καταστήματα κατ’ ελάχιστον στις έδρες των Δήμων και ΑΤΜ κατ’ ελάχιστον στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Στο πλαίσιο των υπόλοιπων θεμάτων αποφασίστηκε, επίσης ομόφωνα, η συμμετοχή της Π.Ε.Δ. στη διοργάνωση ημερίδας/συνάντησης, στο πλαίσιο διακρατικής συνεργασίας με τον εθνικό ιταλικό Φορέα «CLUB ALPINO ITALIANO - COMMISSIONE CENTRALE PER LA TUTELA DELL’ AMBIENTE MONTANO (Ορειβατική Λέσχη Ιταλίας - Κεντρική Επιτροπή για την Προστασία του Ορεινού Περιβάλλοντος)», η οποία θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρ. ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας).

Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση εκ μέρους της ΠΕΔ δώδεκα (12) συνολικά σεμιναρίων σε διάφορες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας για την επιμόρφωση των εργαζομένων των Δήμων στα θεματικά αντικείμενα της «ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων – ψηφιακής υπογραφής» καθώς επίσης και των «εσόδων».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση