Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των πρώτων εθελοντών του Νοσοκομείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 21:21 Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των πρώτων εθελοντών του Νοσοκομείου Λαμίας

Πιάνουν «δουλειά» από την Τρίτη 12 Μαρτίου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, τμηματικά σε δύο ομάδες, η απαραίτητη εκπαίδευση των εκατόν δέκα πέντε (115) εθελοντών  που είχαν υποβάλλει αιτήσεις και είχαν αξιολογηθεί (μετά από συνέντευξη) από την Επιτροπή Διαχείρισης και Αξιολόγησης των Εθελοντών (ΕΔΑΕ), ως προϋπόθεση ένταξης αυτών στο Μητρώο Εθελοντών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Γ.Ν. Λαμίας.

Η εκπαίδευσή τους διοργανώθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου, Ποιότητας & Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου.

Οι εν δυνάμει Εθελοντές του Γ.Ν. Λαμίας, εκπαιδεύτηκαν στον ρόλο και τις βασικές αρχές του Εθελοντισμού, στην πορεία υλοποίησης και την στοχοθεσία του Μητρώου Εθελοντών και Εθελοντικών Ομάδων του Γ.Ν.Λαμίας, στην οργάνωση, διοίκηση και την λειτουργία των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Τμημάτων του Γ.Ν.Λαμίας, στα Δικαιώματα και τις Υποχρεώσεις των Ασθενών, στις Πρακτικές για την πρόληψη μετάδοσης Λοιμώξεων στο χώρο του Νοσοκομείου, στην διαχείριση - προσέγγιση, στις τεχνικές - δεξιότητες επικοινωνίας με τους ασθενείς και στις Ψυχοκοινωνικές ανάγκες - συναισθήματα ασθενών, συνοδών και οικογενειών τους.

Επίσης εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρουσίασαν την εθελοντική τους εμπειρία και τέλος συζητήθηκε με τους εκπαιδευόμενους οι δυνατότητες, οι υποχρεώσεις και οι περιορισμοί που θα έχουν σχετικά με το εθελοντικό τους έργο στο Γ.Ν. Λαμίας.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης και της ένταξης τους στο Μητρώο Εθελοντών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Γ.Ν.Λαμίας, οι Εθελοντές Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας σε πρώτη φάση, θα αναλάβουν τις εθελοντικές τους δράσεις στο Νοσοκομείο από την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, μετά από έγγραφη ανάθεση και εντολή του Διοικητή του Νοσοκομείου, στον τομέα της παροχής πληροφοριών, καθοδήγησης-συνοδείας ασθενών/συνοδών σε διοικητικές διαδικασίες και της εξυπηρέτησης-διευκόλυνσης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και κοινωνικά ευπαθών ατόμων, στα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών, στα Εξωτερικά Ιατρεία και στην Είσοδο του Νοσοκομείου, έχοντας συγκεκριμένο σκοπό, καθήκοντα και χρονικό διάστημα εθελοντικής δράσης.

Σε καμία περίπτωση, όπως επισημαίνεται, δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε προσωπικό του Νοσοκομείου.

Στο μήνυμά της η διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας αναφέρει: «Κάθε πολίτης αλλά και σε κάθε εθελοντική ομάδα που θα ήθελε να συμπράξει ως εθελοντής ή ως εθελοντική ομάδα και να ενισχύσει την προσπάθεια μας, με κοινωνικές πράξεις αλληλεγγύης στον τομέα των εθελοντικών παρεμβάσεων στο Νοσοκομείο μας, μπορεί να ενημερωθεί και να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο http://www.hosplam.gr/ στο πεδίο «Εθελοντισμός».

Το Γ.Ν.Λαμίας θα επιβραβεύει τους εθελοντές του πιστοποιώντας την εθελοντική εργασία τους χορηγώντας Πιστοποιητικό Παροχής Εθελοντικής Εργασίας και Συστατική Επιστολή, εφόσον έχουν συμπληρώσει κατ’ ελάχιστον 30 ώρες εθελοντικής εργασίας».

Στοιχεία επικοινωνίας (Επιτροπή Διαχείρισης και Αξιολόγησης Εθελοντών του Γ.Ν. Λαμίας)

22313 56160, Υφαντή Θεανώ (ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας - Τμήμα Αιμοδοσίας)

22313 56169, Παπαχρήστος Χρήστος (Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου, Ποιότητας και Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση