Κινητοποίηση της ΟΓΕ Λαμίας έξω από το Νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 08:23 Κινητοποίηση της ΟΓΕ Λαμίας έξω από το Νοσοκομείο

Για την ημέρα της Γυναίκας…

Η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας τίμησαν την Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας και την 8η Μάρτη με κινητοποίηση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου με πανό και πικέτες παρουσία των υποψηφίων Δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Λαμία και Στυλίδα, Γιώργο Δελιχά και Ευαγγελία Καρκάνη αντίστοιχα, καθώς και του υποψήφιου Περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Μπασδέκη.

Η ΟΓΕ Λαμίας μοίρασε την ανακοίνωση για την 8η Μάρτη σε εργαζόμενες και επισκέπτριες και κατέθεσε υπόμνημα με τις διεκδικήσεις του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας στον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΓΕ, στη συζήτηση αναπτύχθηκαν οι ελλείψεις από την υποβάθμιση των μονάδων υγείας αλλά και οι κατακερματισμένες εργασιακές σχέσεις και η εντατικοποίηση των εργαζομένων, χωρίς ο κ. Κολοκυθάς ως εκπρόσωπος της Διοίκησης του Νοσοκομείου, να δώσει κάποια ουσιαστική απάντηση για τα ζητήματα της εμπορευματοποίησης και της υποβάθμισης του Νοσοκομείου.

 «Στα ειδικά αιτήματα για τη στελέχωση ειδικοτήτων όπως μαστολόγος και παιδοχειρούργος και για τον εξοπλισμό με αξονικό μαστογράφο μας παρέπεμψε στο απώτερο μέλλον που με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΓΕ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση