Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Το καλωσόρισμα στα γενικά τμήματα Λάρισας – Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 10:08 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Το καλωσόρισμα στα γενικά τμήματα Λάρισας – Λαμίας

Με μια επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «μπορεί το νέο σχέδιο να μην έτυχε της πλήρους αποδοχής, ωστόσο οφείλουν να το σεβαστούν», ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «υποδέχεται» τους συναδέλφους του των Γενικών Τμημάτων Λάρισας και Λαμίας στη νέα πραγματικότητα.

Το νέο υπερπανεπιστήμιο Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο υπερδιπλασίασε τη δύναμη του με την απορρόφηση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και του πρώην ΤΕΙ Λαμίας, φθάνοντας και σε αριθμό ΔΕΠ τους 610.

Οι δυσκολίες προφανείς σε αυτή τη νέα αρχή που θα αποτυπώσει και τη δυναμική των νέων τμημάτων, ειδικά για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, που έχασε παραδοσιακές σχολές, που προτιμούσαν εκατοντάδες μαθητές ετησίως.

Διαβάστε την παρακάτω επιστολή – καλωσόρισμα:

«Με την παρούσα επιστολή το ΔΣ του ΕΣΔ ΠΘ έχει την ιδιαίτερη χαρά και επιθυμεί να καλωσορίσει στην οικογένεια των μελών του Συλλόγου, τα νέα του μέλη συναδέλφους/ισες από τα δυο νέα Γενικά Τμήματα του ΠΘ της Λάρισας και της Λαμίας και να τους ευχηθεί γρήγορη προσαρμογή και κάθε επιτυχία στην μετέπειτα ακαδημαϊκή τους πορεία στο νέο τους περιβάλλον.

Ο ΕΣΔ ΠΘ μεγαλώνει – σχεδόν διπλασιάζεται – και οφείλει να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία που είχε όλα αυτά τα χρόνια, ανταποκρινόμενος στο μέγιστο βαθμό στις απαιτήσεις του εκάστοτε εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, προασπίζοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μελών του αλλά και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο κύριος στόχος είναι να συνεχίσει να το κάνει, πόσο μάλλον τώρα, που το περιβάλλον όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, είναι διαφορετικό, πολυδιάστατο, γρήγορα μεταβαλλόμενο και απαιτεί την ουσιαστική συνύπαρξη, συνεργασία, κατανόηση και σεβασμό τόσο μεταξύ μας αλλά και σε σχέση με τις άλλες ομάδες, συλλόγους αλλά και τους φοιτητές/τριες του ΠΘ.

Το νέο αυτό περιβάλλον είναι μια πραγματικότητα και ανεξάρτητα με αν έτυχε ή όχι της πλήρους αποδοχής, οφείλουμε όλοι να την σεβαστούμε και να δράσουμε με άξονα μόνο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του, τη διατήρηση της διεθνούς και καταξιωμένης ερευνητικής του υπόστασης αλλά και το άριστο κλίμα συνεργασίας και σεβασμού μεταξύ των μελών του.

Είναι δικός μας χώρος, εδώ ασκούμε το λειτούργημα μας, εδώ δημιουργούμε επιστήμη και επιστήμονες, εδώ εξελίσσουμε την ερευνητική μας υπόσταση, αρχές που μέχρι σήμερα τις έχουμε υπερασπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα (ΕΣΔ ΠΘ, αρχές ΠΘ, διοίκηση, Επιτροπή Ερευνών, διοικητικές υπηρεσίες, σύλλογοι, συμβασιούχοι διδάσκοντες αλλά και φοιτητές/τριες) εργάζεται και πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο ΕΣΔ ΠΘ στην έως τώρα του πορεία κινήθηκε με γνώμονα την προάσπιση όλων των παραπάνω. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ως ΔΣ στηριζόμενοι στη βοήθεια και την συνεργασία όλων των συναδέλφων. Σίγουρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά αλλά εξίσου πολλές είναι και οι προκλήσεις και αυτό οφείλουμε να κρατήσουμε χωρίς όμως να αφήσουμε αρνητικές καταστάσεις, προβλήματα, ενέργειες, μεμονωμένες ή συλλογικές να πλήξουν με οποιοδήποτε τρόπο το ΠΘ και τα μέλη τόσο του ΕΣΔ ΠΘ όσο και των υπολοίπων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο ΕΣΔ ΠΘ είναι ο σύλλογος όλων των συναδέλφων. Δεν αποκλείσθηκε ποτέ κανείς ούτε άμεσα ούτε έμμεσα από καμιά διαδικασία. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε στην επίλυση οποιουδήποτε σχετικού προβλήματος προκύψει.

Είμαστε σίγουροι ως ΔΣ ΕΣΔ ΠΘ ότι τα νέα μέλη του Συλλόγου μας συμμερίζονται όλα τα παραπάνω και κατανοούν την ανάγκη ύπαρξης και διατήρησης ενός υγιούς και συνεργατικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό του Συλλόγου μας. Με την πεποίθηση αυτή σας υποδεχόμαστε και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο».