Κώστας Κερπινιώτης: «Φωνάζω» για το δίκιο των δημοτών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 08:42 Κώστας Κερπινιώτης: «Φωνάζω» για το δίκιο των δημοτών

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, μιλά στο LamiaReport για το χθες και το σήμερα της Λαμίας που τον πληγώνει, αλλά και για το πως μπορούμε να κάνουμε το αύριο αυτής της πόλης καλύτερο.

Είναι ένας από τους 41 δημοτικούς συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων. Αρχικά ήταν στην πλευρά της πλειοψηφίας, διαφώνησε όμως ανοιχτά με τους πρώην «συντρόφους» του και επέλεξε το μοναχικό δρόμο της ανεξαρτησίας, υπερασπιζόμενος όπως λέει, «τα δίκια των απλών πολιτών».

Ο λόγος για τον Κώστα Κερπινιώτη που εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πρόταση Ευθύνης» του νυν Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, ωστόσο σε σχετικά σύντομο χρόνο, το καλοκαίρι του 2017, βρέθηκε απέναντι και προτίμησε να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ασυνέπεια των λόγων και εν συνεχεία των έργων της δημοτικής αρχής έναντι των συμβασιούχων της καθαριότητας», μας λέει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και εξηγεί: «δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου άλλα να λέω, αλλά να εννοώ και άλλα στο τέλος να κάνω. Στην περίπτωση των συμβασιούχων, υποτίθεται ήμασταν δίπλα τους ως δημοτική αρχή και όταν ήρθε η ώρα να τους προσφέρουμε μόνιμη εργασία, τους αποκλείσαμε. Όπως είπα αυτό ήταν η σταγόνα, το ποτήρι όμως είχε αρχίσει να γεμίζει νωρίτερα. Αυτό που έλεγα και θα λέω πάντα, το ‘’μαχαίρι’’ πρέπει να κόβει για όλους το ίδιο. Όχι μόνο για αυτούς που σε ψηφίζουν, αλλά και για αυτούς που δε σε ψηφίζουν. Μια δημοτική αρχή πρέπει να βλέπει όλους τους πολίτες το ίδιο. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που δουλεύουν για σένα. Μόνιμους και έκτακτους πρέπει να τους βλέπεις το ίδιο και να προστατεύεις τα δικαιώματά τους, δίνοντάς τους τα κίνητρα να γίνουν αποδοτικότεροι».

LR: Αυτό που διαπιστώνουμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ότι όταν παίρνετε το λόγο είστε μονίμως καταγγελτικός. Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνετε την πιο σκληρή αντιπολίτευση αν και απέναντι στη δημοτική αρχή υπάρχουν άλλοι πέντε συνδυασμοί.

«Δε φωνάζω γιατί μ’ αρέσει ή γιατί θέλω να κάνω αντιπολίτευση, αλλά γιατί με πνίγει το δίκιο. Το δίκιο αυτού του κόσμου που με πιάνει στο δρόμο, στο αστικό και μου λέει τα προβλήματά του. Ξέρετε ότι λόγω επαγγέλματος έρχομαι καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται σε αυτή την πόλη. Άνθρωποι που δε βρίσκουν δουλειές αλλά βλέπουν κάποιους μόνιμα να βολεύονται, ελεύθερους επαγγελματίες που βλέπουν κάποιους άλλους να παίρνουν συνεχώς απευθείας αναθέσεις. Εδώ και δύο χρόνια για παράδειγμα ζητώ ενημέρωση αναλυτική για την κοινωφελή. Ακόμα περιμένω. Επιμένω όμως και τους τα βγάζω δημόσια και δεν τολμά κανείς να τα αντικρούσει».

LRΠιστεύετε ότι δεν έγιναν έργα στην πόλη με τη νέα δημοτική αρχή;

«Έργα γινόντουσαν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται ανεξάρτητα από τη δημοτική αρχή. Απλά ο καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη τι σημαίνει έργο και ποιο είναι το πιο συμφέρον για την πόλη του. Πάρτε για παράδειγμα το πιο φρέσκο από τα έργα που προανήγγειλε η δημοτική αρχή, την επέκταση του στεγάστρου στο ΔΑΚΛ. Τα βγάζει από το ταμείο του Δήμου, αν και υπήρχε γενική δέσμευση από την κυβέρνηση για Καμαρίτσα και ΔΑΚΛ. Η αιτία είναι ότι δεν μπήκαν στον κόπο να τελειώσουν με τις μελέτες. Και αυτή για το στέγαστρο κι αυτές για την Καμαρίτσα που οι αθλητές ήταν υποχρεωμένοι να τρέχουν στα σκοτάδια και να αλλάζουν στη βροχή. Δε θέλω να μηδενίσω ότι έχει γίνει, αλλά δυστυχώς ότι έγινε, έγινε και με υπερβολικό ‘’καπέλο’’ και καθυστερημένα και κάποια δεν έχουν τελειώσει. Να σας θυμίσω θερινό θέατρο, Μπιζανίου, Καμαρίτσα, στέγαστρο ΔΑΚ, οι χλοοτάπητες των γηπέδων. Με πληγώνει η σημερινή εικόνα της πόλης μας. Δεν μπορούμε με χαρές και πανηγύρια να υποστηρίζουμε ότι κάνουμε καλύτερη τη ζωή του πολίτη, κουκουλώνοντας χρόνια προβλήματα, που την υποβαθμίζουν. Υπάρχουν και πολλά ακόμη απλά ‘’έργα’’ που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη. Θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι πρόσφατα αναγκάστηκα να πάω με αίτημα πρωτοκολλημένο για να αλλάξουν τις λάμπες σε δύο Τοπικές Κοινότητες. Σε μια μέρα άλλαξαν 30 λάμπες μόνο στην Ηράκλεια και 24 στο Νέο Κρίκελλο. Στο σκοτάδι ήταν ο κόσμος. Γιατί πρέπει να φωνάξει ο Κερπινιώτης για να γίνουν τα αυτονόητα;».

LRΠοια είναι η απόφαση του Κώστα Κερπινιώτη για τις εκλογές που έρχονται; Θα είστε υποψήφιος από όσο γνωρίζουμε.

«Κάποιοι βιάστηκαν να διαδώσουν ότι ο Κερπινιώτης δε θα κατεβεί στις εκλογές, αλλά δυστυχώς για εκείνους ο κόσμος αποφάσισε για μένα εδώ και δύο χρόνια. Πριν καν υπάρξουν συνδυασμοί και υποψήφιοι. Μου έλεγαν ότι είμαι η φωνή τους στο συμβούλιο και πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσω. Εδώ και μερικούς μήνες με πλησίασαν αρκετοί. Και για τον Δήμο και για την Περιφέρεια και τους ευχαριστώ πολύ. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να ξεκινάς από τα του οίκου σου. Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και φυσικά τη δική μας που ζούμε κι εργαζόμαστε σε αυτή την πόλη. Σε αυτή την πόλη μεγαλώνω την οικογένειά μου κι αυτός είναι ένας ακόμη πολύ καλός λόγος για να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό στην αυτοδιοίκηση. Είμαι αισιόδοξος ότι τον προσεχή Μάιο αυτός ο κόσμος θα με επιλέξει και πάλι για εκπρόσωπό του στο Δημοτικό Συμβούλιο…».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση