Αλλαγή του καιρού με καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα ημιορεινά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 07:10 Αλλαγή του καιρού με καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα ημιορεινά

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ για Τρίτη και Τετάρτη…

Θα αφήσουμε πίσω τις όμορφες ανοιξιάτικες ημέρες, τουλάχιστον για το διήμερο 12-13 Μαρτίου σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εξέδωσε την Καθαρά Δευτέρα η Ε.Μ.Υ..

Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού από το πρωί της Τρίτης (12/3) με ισχυρές βροχές που κατά τόπους θα δώσουν χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και βόρεια προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (12-03-2019), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά:

Πιο αναλυτικά:

1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

α. Την Τρίτη (12-03-2019)

Από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

β. Την Τέταρτη (13-03-2019)

Τις πρωινές ώρες την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Στερεα, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Η ένταση τους την Τρίτη (12-03-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019).

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019), στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

4. Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (12-03-2019) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση