Οικονόμου: «Ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε το θησαυρό που έχουμε...»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 18:28 Οικονόμου: «Ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε το θησαυρό που έχουμε...»

Ο Γιάννης Οικονόμου επισκέφτηκε τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Νομό Φθιώτιδας και σχολιάζει τα θετικά και αρνητικά που διαπίστωσε....

«Είναι ένας πραγματικός πλούτος που αφορά την ιστορία του τόπου μας και των οικογενειών μας. Ας κάνουμε ότι μπορούμε δείχνοντας το σεβασμό που πρέπει...», τονίζει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετά την επίσκεψή του στα Αρχεία του Νομού Φθιώτιδας.

«Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους- ΑΡΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ φυλάσσεται ένας πραγματικός θησαυρός. Ιστορικά αρχεία που συνδέονται με τη διαδρομή της Λαμίας και των οικογενειών μας στη πορεία του χρόνου. Συμβόλαια από το 1835, τοπικές εφημερίδες από το 1861, πρακτικά δημοτικού συμβουλίου από το 1849, αρχεία σχολείου από το 1857, ιδιωτικά αρχεία προσωπικοτήτων της πόλης μας, προσκλήσεις, αφίσες, ημερολόγια. Συνάντησα εκεί συμπατριώτες μας «χομπίστες» ερευνητές. Ένας από αυτούς αναζητούσε τις αγοροπωλησίες ιδιοκτησιών με συμβόλαια στο Αμούρι, κάποιος άλλος τη καταγωγή της οικογένειας του και τους λόγους που την οδήγησαν να εγκατασταθεί εδώ. Η δουλειά που κάνει η προϊσταμένη κα Σοφία Βακιρτζηδέλη, για την συντήρηση, την προβολή, την ενίσχυση και την αξιοποίηση των αρχείων είναι εξαιρετική. Τα καλά νέα όμως τελειώνουν εδώ. Η κα Βακιρτζηδέλη είναι απελπιστικά μόνη της. Ο χώρος είναι προφανές ότι δεν επαρκεί, καθαρίστρια δεν υπάρχει, απεντόμωση και αναγόμωση πυροσβεστήρων έχει να γίνει 2 χρόνια!!!!! Θέλετε και άλλα;;; Διοικητικά η υπηρεσία υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας αλλά εντάξει το κράτος έχει τις γνωστές απαράδεκτες αγκυλώσεις του. Εδώ μιλάμε για ένα πλούτο που αφορά την ιστορία μας, την ιστορία των ανθρώπων μας. Ας κάνουμε ότι μπορούμε, τουλάχιστον σε αυτά που περνάει από το χέρι μας για να δείξουμε το σεβασμό που πρέπει...», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του στο facebook.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση