Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρίλερ για τη διακομιδή άρρωστου βρέφους από τη Σκόπελο σε Νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 18:53 Θρίλερ για τη διακομιδή άρρωστου βρέφους από τη Σκόπελο σε Νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διασώστες και συγγενείς πάλεψαν με τα στοιχειά της φύσης πριν καταφέρει να προσγειωθεί ελικόπτερο στο νησί.

Ένα πολύωρο θρίλερ εκτυλίχθηκε στη Σκόπελο από τις 8 το βράδυ της Τρίτης (12/3) για τη μεταφορά ενός βρέφους 9 μηνών που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Λόγω του καιρού και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή δεν ήταν εφικτή η διακομιδή του από το νησί με κάποιο από τα πλοία της γραμμής ή σκάφος του Λιμενικού.  Έτσι ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma, που όμως ούτε εκείνο μπόρεσε να προσγειωθεί στο νησί.

Τα μεσάνυχτα επίσης,  το πλοίο «Πρωτέας» που είχε δέσει στη Σκιάθο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τη Σκόπελο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με την παρέμβαση του Λιμενικού ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος παντός καιρού αφού κατάφερε να ριχτεί στο λιμάνι του Αγνώντα επιχείρησε να προσεγγίσει δεξαμενόπλοιο που έπλεε ανοιχτά της Σκύρου και επιστρατεύθηκε για να βοηθήσει, με γιατρούς, νοσοκόμα, συγγενείς και έναν λιμενικός που κρατούσε σφιχτά το βρέφος στην καμπίνα.

Δείτε σχετικά βίντεο από το protothema.gr:

Τελικά κι αυτή η προσπάθεια απέβη άκαρπη και τελικά το πρωί της Τετάρτης, ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λήμνου και παρέλαβε το βρέφος από τη Σκόπελο για να το μεταφέρει στην Ελευσίνα και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.