Παρέμβαση Πολιτών: Μικρό οδοιπορικό στην Ανθήλη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 09:41 Παρέμβαση Πολιτών: Μικρό οδοιπορικό στην Ανθήλη

Τις εντυπώσεις της από την περιοδεία στην Ανθήλη, δημοσιοποίησε η «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία».

Μέλη του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Λαμιέων Βασίλη Κυριακάκη βρέθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα και σημειώνουν τα παρακάτω:

1. Η Ανθήλη έχει μετατραπεί σε  αποκλεισμένο χωριό, αφού πρόσφατα η «Νέα Οδός» τοποθέτησε μπάρες και φράχτες κλείνοντας την είσοδο και έξοδο προς την Εθνική Οδό. Η πρόσβαση των κατοίκων στo Εθνικό οδικό  δίκτυο  έχει γίνει εξαιρετικά δυσχερή αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον μοναδικό παράδρομο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τόσο τις μεγάλες καθυστερήσεις όσο και τον κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων!  Πώς ένα επείγον περιστατικό υγείας θα φτάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο; Επιπλέον, με το κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων και των καταστημάτων εστίασης, περίπου 30 άνθρωποι (οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής) έχασαν τις δουλειές τους.

2. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις πλημμύρες κατοικιών που βρίσκονται δίπλα στις εργατικές κατοικίες. Επί δεκαετίες χρονίζει ένα πρόβλημα που η λύση του είναι απλά η κατασκευή ενός αυλακιού διοχέτευσης των όμβριων υδάτων.

3. Συναντήσαμε εικόνες πλήρους εγκατάλειψης. Οι ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες καθαριότητας περιορίζονται μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους. Όγκοι κλαδιών στοιβαγμένοι από πάρα πολύ καιρό, σε διάφορα  σημεία του χωριού. Βάτα, ξερόχορτα, σκουπίδια  κατά μήκος του κεντρικού δρόμου. Ακόμη και στην πλατεία υπάρχει εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης (σκουπίδια, απορρίμματα ζώων, φθαρμένες πλάκες κλπ). Σε διάφορα σημεία στις παρυφές του χωριού έχουν δημιουργηθεί παράνομες χωματερές, οι οποίες αποτελούν  εστίες μόλυνσης και ιδανικό περιβάλλον για την αναπαραγωγή και ανάπτυξη κουνουπιών και μάλιστα σε περιοχή Natura.

4. Στο χώρο εγκατάστασης και διαμονής Ρομά διαπιστώσαμε ότι έχει δημιουργηθεί γκέτο με τις πολλές πρόχειρες κατασκευές-παραπήγματα όπου διαμένουν ακόμα διερχόμενοι και μεταφερόμενοι Ρομά. Η έλλειψη κατάλληλων υποδομών, η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής δημιουργούν σοβαρά προβλήματα που εντείνονται από την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων, τόσο εντός του οικισμού τους όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανθήλης αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα με απρόβλεπτες μελλοντικές συνέπειες.

Και η ανακοίνωση της «Παρέμβασης Πολιτών» καταλήγει: «Η Ανθήλη δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε κάθε περιοχή του Δήμου μας. Η ‘’Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία’’ πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση