Κόπηκαν τα σκοινιά στην Αιδηψό και το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο μέχρι την Αρκίτσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:32 Κόπηκαν τα σκοινιά στην Αιδηψό και το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο μέχρι την Αρκίτσα

Η κακοκαιρία έκοψε τα σχοινιά από ένα σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο στην περιοχή του κόλπου Αγίου Νικολάου στην Αιδηψό Ευβοίας- τελώντας σε ακινησία- και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών κόπηκαν τα σχοινιά αγκυροβολίας του, με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου με κατεύθυνση την θαλάσσια περιοχή της Αρκίτσας.

Το σκάφος εντοπίστηκε από το λιμενικό 300 μέτρα από το λιμάνι της Αρκίτσας και με ασφάλεια οδηγήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Αρκίτσας.

Επίσης λογω της ξαφνικής και σφοδρής κακοκαιρίας, τρία ερασιτεχνικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Αρκίτσας. τα δύο από τα τρία σκάφη ανελκύθηκαν άμεσα από γερανοφόρο όχημα και απομακρύνθηκαν ενώ στο τρίτο σκάφος πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων και επιστροφή στη θέση του ελλιμενισμού του. Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διενεργείται προανάκριση από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση