Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 12:22 Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στη Λαμία

Με τις σχολικές εορτές και το σημαιοστολισμό των Δημόσιων και Ιδιωτικών Καταστημάτων στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τη Λαμία, από το πρωί της 23ης Μαρτίου, ξεκινά ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου για την 25η Μαρτίου που θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού έχει ως εξής:

Α. Σημαιοστολισμός - Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου σύμφωνα με το αρ.πρωτ. 10797/14-02-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2019.

Β. Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

α) Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισμών του Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.

β) Ώρα 11.30΄: Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, από αντιπροσωπείες φοιτητών των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, Σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου, Μαθητών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και Βαθμοφόρους αντίστοιχα.

Γ. Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.

Ώρα 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων. Περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, με παιάνισμα πατριωτικών εμβατηρίων.

Ώρα 10.10': Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου.

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στο Μνημείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστημα, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ώρα 12.00 : Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα του Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τμήματα.

Ώρα 17.30 : Ταυτόχρονη υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και στο Φρούριο της πόλης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση