Μπαράζ ακυρωτικών αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη για Δήμους της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 23:15 Μπαράζ ακυρωτικών αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη για Δήμους της Φθιώτιδας

Εφτά (7) ακυρωτικές αποφάσεις κοινοποίησε σε Δήμους της Φθιώτιδας τις τελευταίες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Για το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία αποδέχεται τους όρους που έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για τη χορήγηση επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου για την εκτέλεση του έργου «Αγροτική οδοποϊα Δ.Ε. Αμφίκλειας», ενταγμένου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, έχει ληφθεί χωρίς να έχει προηγηθεί η εισήγηση της οικείας Οικονομικής Επιτροπής, που έχει την αρμοδιότητα.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες είχε ακυρωθεί μία ακόμη απόφαση του ΔΣ Αμφίκλειας – Ελάτειας σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου.

Από το Δήμο Λοκρών, ακυρώθηκε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για εξουσιοδότηση δικηγόρου, καθώς η ημερομηνία λήψης της απόφασης του αρμοδίου οργάνου (Ο.Ε. Δήμου) με την οποία δόθηκει η εξουσιοδότηση στον εν λόγω δικηγόρο, ήταν μεταγενέστερη της δικασίμου στην οποία αυτός κλήθηκε να παράσχει τις υπηρεσίες του.

Μερικές ημέρες νωρίτερα είχε ακυρωθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το έτος 2019, τη χωροθέτηση των Θέσεων άσκησης της δραστηριότητας καθώς και το ύψος του σχετικού τέλους αυτών, αφού προέκυψε ότι η ελεγχόμενη κανονιστική απόφαση, λήφθηκε κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, χωρίς όμως την απαραίτητη γνωμοδότηση της αστυνομικής αρχής και για αυτό κρίθηκε ως μη νόμιμη.

Επίσης από το Δήμο Λαμιέων, ακυρώθηκε η αριθμ. 26/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση κανονιστικής απόφασης, σχετικά με συμπλήρωση – τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 298/2007 προηγούμενης όμοιας απόφασης, περί οριοθέτησης κάδων αποκομιδής απορριμμάτων, επειδή δεν προέκυψε προηγούμενη σχετική εισήγηση της αρμόδιας δημαρχιακής επιτροπής (και στη συγκεκριμένη περίπτωση, της Ε.Π.Ζ.) του Δήμου Λαμιέων.

Τέλος η Αποκεντρωμένη ακύρωσε δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων που ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες δύο που ήρθαν τον Φεβρουάριο και αρχές Μαρτίου. Οι δύο τελευταίες αφορούσαν θέματα κυκλοφοριακά και συγκεκριμένα τη «Διαπλάτυνση της οδού Ιπποκράτη στα Καμένα Βούρλα» και «τη χορήγηση άδειας στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α. επί της οδού Αριστείδου στον Άγιο Κωνσταντίνο».

Είχε προηγηθεί η ακύρωση της απόφασης «περί μη αναπροσαρμογής συντελεστών ανταποδοτικών τελών του Δήμου», ενώ λίγο νωρίτερα η Αποκεντρωμένη είχε ακυρώσει επίσης την απόφαση της Οικονομικής «για την αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση