Εσύ ξέρεις τι είναι το ReMake Plastic Lab;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 12:58 Εσύ ξέρεις τι είναι το ReMake Plastic Lab;

ReMake Plastic Lab: Το νέο καινοτόμο εκπαιδευτικό κέντρο επαναχρησιμοποίησης πλαστικού στις Ράχες!

Είναι γεγονός ότι οι μικρές μας συνήθειες, όπως το πλαστικό μπουκαλάκι νερό, ο take away καφές, το καλαμάκι, οι πλαστικές σακούλες, κλπ, έχουν ως αποτέλεσμα όλος αυτός ο τεράστιος όγκος σκουπιδιών να καταλήγουν στοιβαγμένα στους υπεργεμάτους ΧΥΤΑ ή στις πανέμορφες θάλασσες που κολυμπάμε.

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα «καταναλώνονται» τουλάχιστον 700 εκατ. πλαστικά μπουκάλια νερού, 202 εκατ. πλαστικά ποτήρια καφέ, 900 εκατ. καλαμάκια, 37 εκατ. πλαστικά ταπεράκια φαγητού ή γλυκού.

Είναι στο χέρι μας να μην επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε μιας χρήσεως προϊόντα. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για τον τεράστιο όγκο που περνάει μπροστά στα μάτια μας καθημερινά;

Η εθελοντική ομάδα Wheeling2help, ιδρυτής της οποίας είναι ο Λαμιώτης Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, σε συνεργασία με Πλαστικουργείο Shop & Lab και το Ludd Makerspace, ξεκινούν ένα τρομερά καινοτόμο και ελπιδοφόρο εγχείρημα: τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου επαναχρησιμοποίησης πλαστικού, όπου μαθητές, φοιτητές, ομάδες, σύλλογοι, σωματεία, φορείς, εταιρείες, και ο καθένας μας, θα μπορεί να φέρνει τα πλαστικά του και μέσα από μια αρκετά απλή διαδικασία, αυτό θα μετατρέπεται σε ένα νέο προϊόν χρήσιμο για την κοινωνία!

Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει, και μάλιστα μπορείτε να το στηρίξετε συμμετέχοντας στην καμπάνια crowdfunding που έχει ξεκινήσει, εδώ:

Give & Fund

Το ReMake Plastic Lab, το οποίο θα βρίσκεται στο «NISI Πολυχώρος», στις Ράχες Φθιώτιδας, στη βάση του Wheeling2help στην Ελλάδα, έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα οργανισμών από όλη την Ελλάδα και θα είναι επισκέψιμο από ομάδες, σχολεία, εταιρείες και φορείς, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το θέμα πλαστικής ρύπανσης στο περιβάλλον, αλλά και την ουσιαστική λύση με την επί τόπου διάσπαση του πλαστικού και επαναχρησιμοποίηση σε νέο προϊόν!

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τον Ελπιδοφόρο, ο οποίος μας εξήγησε για τη νέα δράση της ομάδας.

"Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα με το πλαστικό και πόσο άμεσα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες πριν να είναι πολύ αργά. Σαν πολίτες, έχουμε συνηθίσει για τόσο μεγάλα ζητήματα να περιμένουμε λύσεις από φορείς, πολιτεία, κυβερνήσεις, κλπ.

Τι γίνεται όμως όταν αυτές δεν έρχονται στην ώρα τους και το πλαστικό έχει πραγματικά κατακλύσει κάθε γωνιά της υπέροχης φύσης; Ψάχναμε να βρούμε έναν εύκολο τρόπο όπου ο καθένας μας θα μπορεί να φέρει την αλλαγή, τα πλαστικά που συγκεντρώνει στο σπίτι, τα πλαστικά από ένα συνοικιακό καφέ, τα πλαστικά που μαζεύουμε από την παραλία, να μπορούμε άμεσα, εύκολα και γρήγορα να τα μετατρέπουμε σε κάτι χρήσιμο, όπως ένα μπολ, ένα παγκάκι, πλακάκια ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

Έτσι λοιπόν, με τη μέθοδο Precious Plastic που ξεκίνησε στην Ολλανδία, το ReMake Plastic Lab θα έχει 4 μηχανήματα, απλά στη χρήση, τα οποία θα μετατρέπουν όλα τα πλαστικά που θα συγκεντρώνουμε σε νιφάδες, οι οποίες θα είναι οι πρώτες ύλες για τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος χρήσιμου στην κοινωνία.

Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να κάνουμε ένα τεράστιο ανοιχτό κάλεσμα, σε όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια, ομάδες, συλλόγους, σωματεία, οργανισμούς, επιχειρήσεις, φορείς αλλά και μεμονωμένους ανθρώπους, να επισκεφτούν το ReMake Plastic Lab στο «NISI Πολυχώρος», ώστε να συζητήσουμε για το πλαστικό, να επαναχρησιμοποιήσουμε μαζί τα πλαστικά που θα μας φέρετε και να δώσουμε ουσιαστική λύση σε ένα πολύ πολύ σημαντικό πρόβλημα για το περιβάλλον μας.

Are you Wheeling2help?'"

Τα εγκαίνια του ReMake Plastic Lab θα γίνουν την Κυριακή 7 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι στο «NISI Πολυχώρος» και θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παρευρεθείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψεις σχολείων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 22380 31809.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση