Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ σήμερα από την Παρέμβαση Πολιτών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 08:19 Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ σήμερα από την Παρέμβαση Πολιτών

Στις 12 το μεσημέρι…

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των πολιτών γύρω από τη συμπεριφορά της ΔΕΗ στις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία.

Μετά την προηγούμενη παρέμβαση – καταγγελία για διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε φτωχά νοικοκυριά, όπως αναφέρουν, ακολούθησαν πολλές ακόμη καταγγελίες  από νοικοκυριά που έχασαν το κοινωνικό τιμολόγιο ή τους έκοψαν το ρεύμα.

Για αυτό το λόγο Αντιπροσωπεία της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Κυριακάκη, θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή 22/3/2019 στις 12 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία:

«Μεγάλη απήχηση είχε η ανακοίνωση-καταγγελία της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία για τις διακοπές ρεύματος που έγιναν πρόσφατα σε συμπολίτες μας και  οι οποίοι διαπιστωμένα βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Δεχτήκαμε και συνεχίζουμε να δεχόμαστε καθημερινά, πολλές καταγγελίες και παράπονα συμπολιτών.

Πολλοί συνδημότες μας ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο  τέθηκαν εκτός, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Αυτό συνέβη γιατί η κυβέρνηση θέσπισε ακόμα αυστηρότερα κριτήρια, με αποτέλεσμα ένας στους τρεις δικαιούχους να χάσει το δικαίωμα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο. Επιπλέον, άλλαξαν οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και πολλοί από τους δικαιούχους, ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτες ομάδες,  δεν μπόρεσαν να ενημερωθούν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη ΔΕΗ μας απάντησαν ότι οι θιγόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον λογιστή τους (sic), να υποβάλλουν νέα αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο και μετά, αφού πληρώσουν 100 ευρώ (!!!) , θα γίνει επανασύνδεση.

Επιπλέον, σήμερα η ΔΕΗ αποφάσισε να μειώσει από 1ης Απριλίου την έκπτωση συνέπειας από 15% σε 10% και της προπληρωμής από 6% σε 4%. Ψαλιδίζονται έτσι και οι όποιες εκπτώσεις υπήρχαν για τους συνεπείς..

Αντιπροσωπεία της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Κυριακάκη, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ, την Παρασκευή 22/3/2019 στις 12 το μεσημέρι.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για συντονισμό φορέων-συλλογικοτήτων και πολιτών για να παλέψουμε ώστε να αποκατασταθεί η αδικία.

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία έχει ταχθεί επανειλημμένα κατά της διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να προβεί άμεσα στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση