Λαμία: Στις 12:00’ το μεσημέρι η παρέλαση με καλό καιρό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 10:35 Λαμία: Στις 12:00’ το μεσημέρι η παρέλαση με καλό καιρό

Με τον καιρό σύμμαχο φέτος, η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Λαμία για την 25η Μαρτίου θα ξεκινήσει όπως πάντα στις 12:00’ το μεσημέρι από το Δημοτικό Θέατρο στην οδό Υψηλάντη.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου για τη Δευτέρα στην πόλη της Λαμίας.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.

Ώρα 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων. Περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, με παιάνισμα πατριωτικών εμβατηρίων.

Ώρα 10.10': Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου.

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στο Μνημείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστημα, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ώρα 12.00 : Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα του Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τμήματα.

Ώρα 17.30 : Ταυτόχρονη υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και στο Φρούριο της πόλης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση