Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμάζουν διαδήλωση στο Βόλο για τον Κουφοντίνα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 22:25 Ετοιμάζουν διαδήλωση στο Βόλο για τον Κουφοντίνα

Για χορήγηση άδειας, μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Πανελλαδική διαδήλωση στον Βόλο στις 31 Μαρτίου με αίτημα την άμεση χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα διοργανώνουν αναρχικές οργανώσεις, μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου να μην κάνει δεκτό το αίτημα του πολυισοβίτη.

Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 στο κέντρο του Βόλου, στην πλατεία Δικαστηρίων. Αυτό αποφασίστηκε σε «συνέλευση αλληλεγγύης» στον «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «πολιτικό κρατούμενο».

Σε ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζεται μεταξύ άλλων ότι «στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνημα».

Στην ανάρτηση με αίτημα τη χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της «17Ν» σημειώνεται ότι «για ακόμα μια φορά ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο επίκεντρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας».

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «η έβδομη άδεια είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο Φυλακής, αλλά ο εισαγγελέας, βρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, άσκησε βέτο διαφοροποιώντας τη θέση του από τους προηγούμενους συναδέλφους του που χορήγησαν έξι άδειες στον Δ. Κουφοντίνα».

Για το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου η συνέλευση κάνει λόγο για «εκβιαστική απαίτηση της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους».

Πηγή: taxydromos.gr