Αναφορά Κοντογεώργου για το Κτηματολόγιο με αποδέκτη το Σταθάκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 17:24 Αναφορά Κοντογεώργου για το Κτηματολόγιο με αποδέκτη το Σταθάκη

Αναφορά με θέμα την παράταση προθεσμίας εφαρμογής Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, κατέθεσε ο βουλευτής του νομού Κώστας Κοντογεώργος, με αποδέκτη τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, «Η εφαρμογή του Κτηματολογίου στις ορεινές περιοχές της χώρας μας και ειδικά στην περιοχή της Ευρυτανίας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα το οποίο προκειμένου να προσπεραστεί χρήζει άμεσης παράτασης προθεσμίας εφαρμογής του, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου 2019 και αυτό διότι:

Η παρατεταμένη κακοκαιρία η οποία συνεχίζει να πλήττει την Ευρυτανία (συνεχείς χιονοπτώσεις) καθιστά αδύνατη την προσέγγιση αρκετών περιοχών (χιονοσκέπαστες περιοχές), οι οποίες αποτελούν ιδιοκτησίες, αρκετών Ευρυτάνων.

Μεγάλος αριθμός πολιτών, οι οποίοι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία στην Ευρυτανία και διαβιούν σε περιοχές εκτός αυτής, (σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού), επανακάμπτουν τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως μετά το πέρας των Πανελλαδικών εξετάσεων (τέλος Ιουνίου).

Επίσης, κάποιοι Ευρυτάνες, που ασχολούνται με την κτηνοτροφία,  απουσιάζουν από τις περιοχές τους, δεδομένου ότι, μετακινούνται κάθε χειμώνα με τα κοπάδια τους σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο για να "ξεχειμωνιάσουν" και επιστρέφουν ξανά στα μέρη τους μετά τις 10Ιουνίου.

Με βάσει τα παραπάνω κύριε Υπουργέ, κρίνεται απαραίτητη η παράταση εφαρμογής του Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους Ευρυτάνες να διεκπεραιώσουν με ασφάλεια τη διαδικασία δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση