Νοσοκομείο Λαμίας: Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Βιοχημικό Εργαστήριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 16:36 Νοσοκομείο Λαμίας: Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Βιοχημικό Εργαστήριο

Λεπτομέρειες γύρω από την αναβάθμιση του Κεντρικού Βιοχημικού Εργαστηρίου, έδωσε στη δημοσιότητα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Πρόκειται για τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που υπάρχουν σε Δημόσιο Νοσοκομείο που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα λάθους και μειώνουν σημαντικά τον χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων.

Διαβάστε τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του ΓΝ Λαμίας:

«Η Διοίκηση του Γ. Ν. Λαμίας θα ήθελε να σας πληροφορήσει για την έναρξη εργασιών αναβάθμισης του Κεντρικού Βιοχημικού Εργαστηρίου του.

Η εγκατάσταση υπερσύγχρονου συστήματος αυτοματοποίησης της διενέργειας Βιοχημικών και Ανοσολογικών εξετάσεων – το πρώτο στην Ελλάδα - θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.

• Σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν δύο Ανοσοβιοχημικοί αναλυτές ALINITYci της εταιρίας ABBOTT LABORATORIES και ένας αναλυτής LIAISONXL της εταιρίας ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, οι οποίοι θα παραδοθούν σε λειτουργία έως τις 10 Απριλίου 2019.

• Στη δεύτερη φάση θα εγκατασταθεί το σύστημα αυτοματοποίησης  ACCELERATORa3600 της εταιρίας ABBOTTLABORATORIES, δίνοντας τη δυνατότητα στο εργαστήριο για πλήρη αυτοματοποίηση της επεξεργασίας δειγμάτων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ανάλυση τους.

Το σύστημα ACCELERATORa 3600 θα ενοποιήσει τους Βιοχημικούς και Ανοσολογικούς αναλυτές παρέχοντας στο εργαστήριο δυνατότητες αυτοματισμού για τις περισσότερες κατηγορίες αναλύσεων με ένα καθολικό σταθμό εργασίας, χρησιμοποιώντας μία, κοινή εισαγωγή δειγμάτων και ένα Λογισμικό Διαχείρισης Δεδομένων. Η δεύτερη αυτή φάση θα ολοκληρωθεί έως 10 Ιουνίου 2019.

Η σημαντική αυτή ιατροτεχνολογική αναβάθμιση του Βιοχημικού εργαστηρίου θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής ευθύνης μας  δεδομένου ότι, θα σημάνει την ταχύτατη έκδοση αποτελεσμάτων για όλες τις εξετάσεις καθώς και την εν γένει ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τρόπο λειτουργίας στην Χώρα.

Συνεχίζουμε όπως πάντα να έχουμε ως κύριο μέλημα και αποστολή μας την προάσπιση και συνεχή αναβάθμιση του δημοσίου αγαθού της υγείας με συγκεκριμένους στόχους για το Νοσοκομείο μας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση