Συναγερμός για πυροβολισμούς και συμπλοκή στην Ανθήλη - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 08:32 Συναγερμός για πυροβολισμούς και συμπλοκή στην Ανθήλη - ΒΙΝΤΕΟ

Δύο άτομα ρομά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - Ανάστατοι οι κάτοικοι από τους απανωτούς πυροβολισμούς κάλεσαν την αστυνομία.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην κοινότητα της Ανθήλης έξω από τη Λαμία, όπου οι ρομά έχουν σηκώσει στο πόδι όλο το χωριό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, αρχικά ακούστηκαν τσακωμοί και φωνές από την περιοχή όπου διαμένουν οι ρομά και στη συνέχεια απανωτοί πυροβολισμοί.

Όπως ήταν φυσικό, κλήθηκε η αστυνομία, ωστόσο το ένα περιπολικό που έφτασε στην Ανθήλη δεν μπορούσε να πλησιάσει στο γκέτο των ρομά, αφού κινδύνευε η ζωή των αστυνομικών, γι' αυτό κάλεσαν βοήθεια και στην περιοχή έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε δυο άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, τα οποία διακομίστηκαν στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας. Το ρεπορτάζ λέει ότι δεν έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμό, αλλά από ξυλοδαρμό. Επίσης από τις αναφορές της αστυνομίας, οι τραυματίες είναι έξι, όλοι τους ελαφρά στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία τους.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι δυο οικογένειες ρομά συνεπλάκησαν μεταξύ τους για τα μάτια μιας γυναίκας. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έβγαλαν καλάσνικοφ και πυροβολούσαν στον αέρα, σηκώνοντας στο πόδι όλο το χωριό.

 Λίγη ώρα αργότερα τα πράγματα ηρέμησαν, ενώ στο σημείο παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και στην προσαγωγή εφτά ατόμων εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις καθώς αλληλομηνύθηκαν. Πρόκειται για έναν 38χρονο και έναν 39χρονο που κατηγορούνται για παράβαση περί όπλων και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης. Σε βάρος του τελευταίου μάλιστα εκκρεμούσε και μία καταδικαστική απόφαση από το Πταισματοδικείο Λαμίας για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του συμβάντος τέλος, δεν βρέθηκαν όπλα από τις έρευνες των αστυνομικών.

Πρόσφατα οι κάτοικοι της Ανθήλης είχαν κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και είχαν ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, αφού η κατάσταση με τους ρομά στο χωριό έχει ξεφύγει.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπαν οι κάτοικοι της Ανθήλης στην κάμερα για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Αθνήλη με τους ρομά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση