Συνθήματα και αυγά στο εκλογικό του Μπέου στην πορεία στο Βόλο για τον Κουφοντίνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 12:10 Συνθήματα και αυγά στο εκλογικό του Μπέου στην πορεία στο Βόλο για τον Κουφοντίνα

Υπό άκρως δρακόντεια αστυνομικά μέτρα –παρόμοια επιχείρηση είναι αμφίβολο εάν έχει συντονιστεί στον Βόλο- πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (31/3) το απόγευμα, η πανελλαδική συγκέντρωση αναρχικών οργανώσεων, με αίτημα τη χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας, όπου εκτίει την ποινή του, στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από τα Δικαστήρια Βόλου, και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου. Επί 1,5 ώρα στο κέντρο ακούγονταν συνθήματα από την πορεία, ενώ περιμετρικά, σε κάθετους και παράλληλους δρόμους, κινούνταν δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ και μεγάλη δύναμη αστυνομικών από το σύνολο των τμημάτων.

Διμοιρίες ακολουθούσαν κατά πόδας την πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά, χωρίς κανένα επεισόδιο. Ωστόσο, στο πέρασμα των διαδηλωτών, γράφηκαν συνθήματα υπέρ του ισοβίτη, ενώ πέραν των άλλων πολλών κτιρίων στα οποία έπεσε μαύρη μπογιά, συνθήματα ανέγραψαν στο εκλογικό κέντρο του Αχιλλέα Μπέου στην οδό Ιάσονος, όπου οι αναρχικοί εκτόξευσαν αυγά στην κεντρική πινακίδα του συνδυασμού.

 Η πανελλαδική διαδήλωση αναρχικών οργανώσεων, προαναγγέλθηκε και οργανώθηκε στον Βόλο, μετά την απόρριψη του τελευταίου αιτήματος του Κουφοντίνα για χορήγηση εξαήμερης άδειας από το σωφρονιστικό κατάστημα Κασσαβέτειας.

Πηγή: taxydromos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση