Στο 4ο Γενικό Λύκειο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 17:49 Στο 4ο Γενικό Λύκειο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Κοντά στους μαθητές του 4ου Λυκείου Λαμίας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος, αποδεχόμενος πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου, Οδυσσέα Γκοτζαμάνη, του Συλλόγου Καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά για τον Θεάνθρωπο Ιησού ενόψει της μεγάλης γιορτής της Αναστάσεως, που αποτελεί τη βάση και το  θεμέλιο της πίστης μας.

Αναφέρθηκε επίσης στη ζωή του Οσίου Παϊσίου τον Αγιορείτη και διηγήθηκε στα παιδιά διάφορα περιστατικά,  τα οποία έζησε ο ίδιος κατά την συναναστροφή του με τον Όσιο γέροντα στο Άγιο όρος. Άκουσε και απάντησε στις απορίες των παιδιών και στο τέλος δώρισε μια εικόνα του Οσίου στον κ. Γκοτζαμάνη, καθώς και δύο βιβλία,  τα οποία συνέγραψε ο Ίδιος, ως δωρεά στην Βιβλιοθήκη του Σχολείου.

Σε όλα τα παιδιά διένειμε το ημερολόγιο της Μητροπόλεως συνοδευόμενο με την Αρχιερατική του ευχή και ευλογία.

Τέλος ο Λυκειάρχης εκ μέρους όλων, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την τιμητική και διδακτική του παρουσία στο σχολείο και του ευχήθηκε την από Θεού δύναμη στην Αρχιερατεία του και καλή Ανάσταση.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση