ΥΠΕΣ: Έτσι θα γυρίσουν στις υπηρεσίες τους οι Σχολικοί Φύλακες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 09:30 ΥΠΕΣ: Έτσι θα γυρίσουν στις υπηρεσίες τους οι Σχολικοί Φύλακες

Διαδικασίες εξπρές για να μην ανασταλούν λόγω εκλογών.     

Τη διαδικασία μετάταξης των Σχολικών Φυλάκων που με το νόμο του 2013 μεταφέρθηκαν σε θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, με την ίδια σχέση εργασίας, σε Νοσοκομεία της Χώρας, στους Δήμους που υπηρετούσαν ή σε άλλο Δήμο της χώρας, περιγράφει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που έφτασε στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Θα καταλάβουν μάλιστα θέση ΔΕ Σχολικών Φυλάκων.

Έτσι καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να υποβάλουν αίτηση είτε προς τον Δήμο στον οποίο υπηρετούσαν πριν τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, είτε σε όποιον άλλον επιθυμούν να μεταταγούν. Η απόφαση της μετάταξης, περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με μέριμνα του οικείου Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκδίδεται από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο (Δήμαρχος).

 Προϋπόθεση για τη διενέργεια της μετάταξης είναι η κάλυψη των θέσεων στο φορέα προέλευσης (νοσοκομείο), της ειδικότητας στην οποία ανήκει ο υπάλληλος, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του υπαλλήλου, να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%). Επίσης, πρέπει ο υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο, εκτός κι αν στο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπεται μόνο μία (1) θέση του εν λόγω κλάδου.

Η μετάταξη του εν λόγω προσωπικού διενεργείται με μεταφορά της θέσης του στο Δήμο, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε πριν τη θέση του σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το άρθρο 80 του ν.4172/2013, συνυπολογιζόμενου του χρόνου υπηρεσίας στις υγειονομικές Ελληνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων αναφορικά με τη βαθμολογική και τη μισθολογική του εξέλιξη.

Οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς. Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι, αν και προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων δεν τίθεται εκ του νόμου, οι εν λόγω μετατάξεις δεν εξαιρούνται από την αναστολή λόγω εκλογών. Για το λόγο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς, να προβούν σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια το συντομότερο δυνατό με σκοπό να επισπευσθεί η διαδικασία των εν λόγω μετατάξεων, ώστε αυτές να μην ανασταλούν λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση