Ανοίγει ξανά η υπόθεση της Σόνιας Αρμακόλα;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 08:35 Ανοίγει ξανά η υπόθεση της Σόνιας Αρμακόλα;

Το Δικαστήριο είχε δικάσει τον 36χρονο Σύριο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και οι συγγενείς της άτυχης σεφ από το Δίστομο επιμένουν ότι ο θάνατός της δεν προήλθε από ατύχημα.

Αίτηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου να ανασυρθεί από το αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης με την ανθρωποκτονία από αμέλεια της 37χρονης Σόνιας Αρμακόλα, το 2015 στην Σκιάθο, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ο γαμπρός της.

Η αίτηση, όπως αναφέρει η «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» κατατέθηκε στα τέλη Μαρτίου και ήδη ανατέθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό η διερεύνηση της υπόθεσης και το αν χρήζει η ανάσυρση του σχετικού φακέλου από το αρχείο, προκειμένου να διερευνηθούν εκ νέου οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Σημειώνεται ότι στις 29 Οκτωβρίου 2018 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια της 37χρονης μητέρας δύο παιδιών Σόνιας Αρμακόλα, το 2015 στη Σκιάθο, τον 36χρονο οδηγό του δικύκλου, από το οποίο έπεσε η 37χρονη, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να χάσει τη ζωή της. Στον 36χρονο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή. Το ατύχημα είχε συμβεί τα ξημερώματα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν η 37χρονη έπεσε από μηχανάκι, που οδηγούσε ένας 36χρονος από τη Συρία, ο οποίος εργαζόταν στη Σκιάθο και όπως είπε στο δικαστήριο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που τον απασχολούσε, δεν γνώριζε πως έκανε χρήση του οχήματος. Και οι δύο δεν φορούσαν κράνος,

Οι συγγενείς της Σόνιας τον κατηγόρησαν για εγκληματική αμέλεια και επικίνδυνη οδήγηση, με τον 36χρονο να υποστηρίζει πως ο δρόμος ήταν γεμάτος λακκούβες, ενώ η Σόνια ανασηκώθηκε την ώρα που επέβαινε στο μηχανάκι. Εκείνος δεν πρόσεξε ιδιαίτερα τον δρόμο, καθώς είχε γυρίσει και της μιλούσε.

Φίλη της Σόνιας Αρμακόλα περιέγραψε πως εκείνο το βράδυ μετά τη δουλειά συνάντησαν σε μπαρ της Σκιάθου τον 36χρονο, με έναν φίλο του και αποφάσισαν να πάνε για νυχτερινό μπάνιο. Στο κακοφωτισμένο δρόμο είδε ξαφνικά το μηχανάκι που οδηγούσε ο 36χρονος, να ανατρέπεται και να πέφτει αριστερά, χωρίς ωστόσο, όπως διαπίστωσε αργότερα, να έχουν τραυματιστεί, γι’ αυτό και δεν άλλαξαν το πρόγραμμά τους και αποφάσισαν να συνεχίσουν, για το μπάνιο που είχαν προγραμματίσει.

Στη θάλασσα όμως και ενώ η 37χρονη ξεκουραζόταν, δεν έδινε απαντήσεις στις ερωτήσεις της παρέας και δεν συμμετείχε στη συζήτηση. Την σκούντησαν και δεν ανταποκρινόταν. Κάλεσαν ασθενοφόρο και ταυτόχρονα έφυγαν οι δύο άντρες να ειδοποιήσουν ταξί, με το οποίο τελικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Βόλου, για να φύγει από τη ζωή μετά από δεκαήμερη νοσηλεία. Ο 36χρονος δεν τη συνόδευσε στο Κέντρο Υγείας, φοβούμενος τις συνέπειες, από το γεγονός ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης,

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου είχε βάλει στο αρχείο την υπόθεση της Σόνιας Αρμακόλα για τις καταγγελίες περί ανθρωποκτονίας, καθώς είχε κρίνει από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις που λήφθηκαν, ότι δεν προκύπτει πως τελέστηκε με δόλο κάποιο αξιόποινο αδίκημα.

Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια της άτυχης γυναίκας θεώρησε ότι κάτι άλλο συνέβη στον άνθρωπό της και όχι τροχαίο, επικαλούμενη τη γνωμάτευση τεχνικού συμβούλου, ο οποίος απέδιδε τον τραυματισμό της 37χρονης στο κεφάλι από χτύπημα, που προκλήθηκε από θλον όργανο και όχι από πτώση στο οδόστρωμα. Το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, όμως, απέδωσε τον θάνατο της Σόνιας στον τραυματισμό της στο δυστύχημα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση