Φθιώτιδα: «Έφυγε» ο δάσκαλος και ποιητής Παντελής Ρίζος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 11:20 Φθιώτιδα: «Έφυγε» ο δάσκαλος και ποιητής Παντελής Ρίζος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, ο συνταξιούχος δάσκαλος και ποιητής Παντελής Ρίζος, μέλος του «Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων».

Ο Παντελής Ρίζος γεννήθηκε στο Ροβολιάρι φθιώτιδας το 1939. Τις γυμνασιακές σπουδές περάτωσε στη Σπερχειάδα το 1958. Το 1960 τελείωσε δάσκαλος από την Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας. Διορίστηκε το 1964 και συνταξιοδοτήθηκε το 1991.

Ο ποιητικός οίστρος λειτουργεί στην ψυχή του από τα πρώτα μαθητικά χρόνια. Ως μαθητής του Γυμνασίου Σπερχειάδας λαμβάνει μέρος σε πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς και βραβεύεται πολλές φορές από το μαθητικό περιοδικό «Μαθητική Εστία». Το 1956 βραβεύεται το ποίημά του «Μην υπερηφανεύεστε για δύναμη για πλούτη» και το 1957 βραβεύεται το ποίημά του «Ύμνος στην Αντιγόνη»

Έργα του Παντελή Ρίζου:

1) «Πόθοι μου και στεναγμοί» (ποίηση)

2) «Αχτίδες» (ποίηση)

3) «Γιάννης Μακρυγιάννης» (ιστορικό δοκίμιο)

4) « Ύμνος στην Μακεδονία» (ποίηση)

5) «Το Ροβολιάρι» (λαογραφικό)

6) «Ελλήνων πόνος και Ελλήνων πονήματα»(ποίηση)

Η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου Παντελή Ρίζου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, στο χωριό Ροβολιάρι Φθιώτιδας την Τρίτη (9-4-19) στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Το Δ.Σ. του «Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων»

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Ρίζου

«Το ΔΣ, το προπονητικό team της γυναικείας ομάδας και των Ακαδημιών, οι αθλήτριες του Α.Ο. Λαμίας 2013 αλλά και όλος ο κόσμος του βόλεϊ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Δημήτρη Ρίζου, γυμναστή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Α. Ο. Λαμίας 2013, για τον χαμό του πατέρα του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Α. Ο. ΛΑΜΙΑΣ 2013

* Η κηδεία του Παντελή Ρίζου θα γίνει την Τρίτη (9/4/19) στις 12:00' το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, στο χωριό Ροβολιάρι Φθιώτιδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση